Yasin Kobulan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kaç hasta ameliyat masasında doktorların kavgasına tanık oldu?” diye sorarak, şu ifadeleri kullandı:

“Safra kesemde taş olduğu için 27 Temmuz 2022 tarihinde Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi bölümünde yayılım yapıldı. Ameliyathanede yoğunluk olduğu için ameliyatım bugüne, 29 Temmuz 2022 günü yapılacağı planlandı. Sabah 09.51'de ameliyathaneye alındım. Ameliyat için her şey hazırlandı ve uyutulacağım sırada Prof.  Dr. Bedii Berat Apaydın ameliyat odasına girerek, masadan kaldırılmamı isteyerek, hastasının önce ameliyat edilmesini istedi. Bu isteğini adeta tehdit ederek yaptı. Bir süre sonra doktorlar arasında tartışma çıktı. Duyabileceğim uzaklıkta tartışma devam etti. Israrla ameliyat masasından kaldırılmamı isteyen Dr. Apaydın, anestezi uzmanlarını da tehdit etti. Yarım saatlik tartışma, bu tartışma sadece fiziki kavgaya dönüşmesi bu arada, anestezi doktorlarına su şişesi fırlattığını sonra duydum. Doktorların tartışma sonrasında tekrardan ameliyat için geldi. Güvenlik çağıracaklarını söylediler. İkinci defa uyutulacağım sırada aynı doktor bir daha gelerek, uyutursanız da kaldırırım dedi. Bunun üzerine doktorların ısrarı üzerine ameliyat olmayacağımı söyledim. Şimdi hastaneden çıkıyorum. Doktorun daha önce de aynı şekilde sorunlar çıkardığı söylendi.

Bunun sadece doktorla ilgili olmadığını, sağlık sisteminin çöküşü olduğunu da bilmek gerekiyor. Devlet ve üniversite hastanelerine düşenlerin vay haline.”