Mükerrer yargılama nedeniyle davanın reddi kararı İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmasıyla yeniden yargılanmaya başlanan gazeteci Ferhat Parlak'ın 15 yıla kadar hapsi istendi. 

Ekonomik ve yargısal baskılar nedeniyle kapatılan Silvan Mücadele gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Parlak'ın, "örgüt üyeliğinden" yargılandığı davanın mükerrerlik nedeniyle reddi kararının İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmasıyla yeniden yargılanmasına devam edildi. İstinaf Mahkemesinin Diyarbakır 11'inci Ağır Ceza Mahkemesinin davayı, Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinin beraat kararı verdiği dosyadaki suçlamalarla aynı olup olmadığının araştırılması nedeniyle bozduğu davanın görülen duruşmasında iddia makamı mütalaasını mahkeme sundu. Parlak ve avukatı Mehdi Özdemir'in hazır bulunduğu duruşmada, Cumhuriyet Savcısı, Parlak'ın "örgüt üyeliği" suçlamasıyla 7 yıl 6 ay ile 15 yıl arası değişen hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. 

Parlak, kendine yönelik suçlamaları kabul etmeyerek, çalışmalarının gazetecilik mesleğiyle ilgili olduğunu, mesleki faaliyetlerinin yargılanma konusu yapıldığını belirterek, beraat talebinde bulundu. 

Parlak'ın avukatı Mehdi Özdemir ise gizli ve açık tanıklarının beyanlarının gerçeği yansıtmadığını, bu tanıkların bir kısmının mahkeme huzurunda beyanlarını geri çektiğini ifade etti. Müvekkilinin aynı suçlamalarla yargılandığı Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki dosyadan beraat ettiğini hatırlatan Özdemir, İstinaf Mahkemesinin bozma kararı doğrultusunda, müvekkilinin suçlamaya konu olan davanın gözaltı sürecinden sonra, müvekkilinin örgütsel faaliyetlerde bulunup bulunmadığı yönünde araştırılmasının mahkeme tarafından yapıldığını ve bu yönde bir bulguya rastlanmadığını dile getirdi. 

Müvekkilinin çalışmalarının gazetecilik mesleğiyle sınırlı olduğunu vurgulayan Özdemir, müvekkilinin beraatini talep ederek, iddia makamının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunma yapmak üzere süre talebinde bulundu. 

Mütalaaya karşı savunma yapmak üzere süre talebini kabul eden mahkeme, duruşmayı 8 Mart'ta erteledi.