Adana'da 6 Kasım 2020 tarihinde tutuklanan Yeni Yaşam Gazetesi çalışanı İbrahim Karakaş'ın gazetecilik faaliyetleri ve bazı tanık ifadeleriyle “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Karakaş, tutuklu bulunduğu Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Mahkeme salonunda avukatı Tugay Bek hazır bulundu. 
 
"BU DAVADA GAZETECİLİK FAALİYETLERİ YARGILANIYOR"

MA'nın aktardığı habere göre, hakkındaki iddialara karşı savunma yapan Karakaş, gazeteci olup, herhangi bir siyasi kampta yer almadığını söyledi. Kendisi hakkında beyanlarda bulunan tanığın kendisini kurtarmak için iftira attığını dile getiren Karakaş, bu davada gazetecilik faaliyetlerinin yargılandığını belirterek, üzerine atılı suçlamayı reddetti, tahliye ve beraatını istedi. 
 
TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMI KARARI

Avukat Tugay Bek de, gazeteci olan müvekkilinin herhangi bir örgüte üye olmadığını ifade etti. Müvekkili hakkında çelişkili ifadeler veren tanığa itibar edilmemesi gerektiğini kaydeden Bek, beraat talebinde bulundu. 

İddia makamı ise, önceki celse sunduğu esasa dair mütalaasını yenileyerek Karakaş'ın "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla cezalandırılmasını istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tanık beyanı, oluşturduğu haber arşivi ve telefonunun kapalı oluşunu "örgüt üyeliği” suçlamasının delili olarak değerlendirip, üst sınırdan 9 yıl 9 ay hapis cezası verdiği Karakaş’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.