Haber: Fatoş Erdoğan

Gazeteci Beyza Kural’ın maruz kaldığı polis şiddeti ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nden (AYM) çıkan ihlal kararının ardından, üç polis hakkında “iş ve çalışma hürriyetinin ihlali” suçundan açılan davanın 3'üncü duruşması bugün Çağlayan Adliyesi  4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya RSF Temsilcisi Erol Önderoğlu,  Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA), CPJ Türkiye Temsilcisi Özgür Öğret, Uluslararası Af Örgütü ve Eğitim Sen İstanbul 6 No'lu Üniversiteler Şube Başkanı Beyzade Sayın ile çok sayıda gazeteci katıldı.

Beyza Kural da avukatı Meriç Eyüboğlu ile duruşma salonunda hazır bulundu.

Sanık Yusuf Şanlı'nın avukatı Burak Turan'ın yetkilendirmesiyle Av. Abdulkadir Cerrah ile müdahil talebinde bulunan Av. Veysel Ok da duruşmaya katıldı.

beyzakural (2)

"NEDEN YAKALAMA KARARI ÇIKARILMADI?"

Sanık Nihat Doğan'ın ise, Diyarbakır 14. 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hazır olmadığı aktarıldı. Sanık Yusuf Şanlı'nın avukatı Turan'a, "Sanık hakkında neden yakalama kararı verilmediğini merak ediyoruz" sorusu yöneltildi.

Turan, "UYAP'tan baktım; zannımca tebligat yanlış adrese yapılmış" dedi. 

MLSA'NIN MÜDAHİLLİK TALEBİNE RET

MLSA adına müdahillik talebinde bulunan avukat Veysel Ok, şunları kaydetti:

"Ben şikayetçi Beyza Kural Yılancının üyesi olduğu Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği adına katılma talebinde bulunuyorum. Üyemize yapılan saldırı derneğimize yapılmış gibidir, tüzel kişilerinde katılma hakkı bulunmaktadır, katılma talebimizin kabulünü talep ediyoruz."

Ancak katılma talebi iddia makamı tarafından reddedildi ve eksikliklerin giderilmesi yönünde talep beyan edildi.

Mahkeme kararında ise, "Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği vekilinin katılma talebinin, derneğin suçtan doğrudan zarar gören olmadığından reddine, talimat mahkemesince sanık Nihat Doğan'a gönderilen davetiyenin yanlış adrese gönderildiği anlaşılmakla sanığın duruşma günü SEGBIS sistemiyle hazır edilmesi için yeniden talimat yazılmasına, duruşmanın adliyemizde mevcut büyük salonlardan birinde yapılmasına..." denilere, bir sonraki duruşma 11 Mart 2022'ye ertelendi.

beyzakural (3)