Önce Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz, ardından pek çok gazeteci ve yazarın ayrıdığı Gazete Duvar'dan açıklama geldi. "And Yayıncılık" adına Vedat Zencir imzasıyla yapılan açıklamada "Kurumlar zaman zaman değişim geçirerek yeni adımlar atmalıdır. Kısa süre içinde Duvar kendisini yeni atılımlara hazırlayacak" denildi. 

"GAZETE DUVAR KOLEKTİF EMEĞİN ÜRÜNÜ"

"Ne oluyor? Duvar kapanacak mı? Satılacak mı? Genel Yayın Yönetmeni neden görevden ayrıldı? Bundan sonra ne olacak? Duvar okurları ve çalışanlarından dün akşamdan bu yana böyle birçok soru geliyor" ifadesi kullanılan açıklamada, Gazete Duvar'ın beş yıldır katettiği yola vurgu yapıldı, Gazete Duvar’ın bugünkü başarısının "iyi gazeteciliğe duyulan inancın ve muazzam bir kolektif emeğin ürünü olduğu" ifade edildi.

"GEÇMİŞİ DAHA İLERİ TAŞIMAYI..."

Açıklamada şu cümlelere yer verildi: "Kurumlar zaman zaman değişim geçirerek yeni adımlar atmalıdır. Bu, geçmişi reddetmeyi değil, tersine, onu daha da ileri taşımayı amaçlamalıdır. Bu çaba, bazen yönetim ve organizasyon bakımından yeni kararlar alınmasını gerekli kılar. Duvar’ın gerçekleri başarıyla ortaya koyan, bu nedenle de ona ciddi bir imaj ve değer kazandıran gazetecilik anlayışından taviz verilmesi, editoryal bağımsızlıktan vazgeçilmesi asla söz konusu değildir. Okurlarımızın şimdiye kadar gösterdikleri ilgiye minnettarız ve gazetecilik adına daha iyisini yapma azmi içindeyiz. Kısa süre içinde Duvar kendisini yeni atılımlara hazırlayacak, ülkemizin ağır koşulları altında boğulmaya çalışılan gazetecilik mesleğinin güvenilir kalesi olmaya devam edecektir."