CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Keşan ilçesi Beyendik beldesinde yaşayan üreticileri ziyaret etti. Gaytancıoğlu’nun, "Bir kilo kıyma 300 lira oldu. Sen hayvanları besliyorsun, sen mi yaptın fiyatları bu kadar? Çok yüksek kıyma fiyatı… Süt fiyatı sizi memnun ediyor mu?" sorularına, üreticiler, "Bizim genç çiftçiler olarak umudumuz kalmadı" yanıtı verdi.

"GENÇ ÇİFTÇİLER OLARAK UMUDUMUZ KALMADI"

Üretici Oktay Yılmaz şunları söyledi:

"Fiyatların bu kadar yükselmesi tamamen hayvancılığın bitme noktasına geldiğinin kanıtıdır. Biz genç çiftçiler olarak umudumuz kalmadı. Ben haftada 30-40 köy geziyorum, köyler boşaldı. Hayvan bakan sayısı düştü. Süt hayvanlarım azaldı. Besi para yapıyor ama süt düştü. Şu an üretici memnun değil. Süt yükselse de bu perakendeye yansıyor. Şehirdekileri de düşünmemiz lazım insanlar zaten geçim sıkıntısı yaşıyor. Et, süt nasıl alacaklar? Bizim de maliyetlerimiz çok yüksek, fabrikaların denetlenmesini istiyoruz. Dolar kuru sabit buğday, ayçiçeği düşüyor. Bu yem fiyatları neden çıkıyor, biz anlamıyoruz."

"11 LİRAYDI MEMNUNDUK FAKAT 10 LİRAYA GERİ ÇEKİLDİ"

Üretici Tarık Aydemir, "11 liraydı memnunduk fakat 10 liraya geri çekildi. Niye 10 liraya geri çekildi, bizim sıkıntımız bu… Allah bereket versin. Hayvancılık en kötü zamanda bile bize kaybettirmedi. Ama bu şekilde devam etmez" dedi.