CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Samandağ ilçesindeki depremzedelerin sorunlarını dinliyor. Gaytancıoğlu, "Deprem bölgesinde hasar tespitlerinin, enkaz kaldırma çalışmalarının gelişi güzel yapıldığını anladık" dedi. 

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bugün Hatay Samandağ ilçesinde depremzede Sezer Kaplan’ın sorunlarını dinledi. Kaplan, depremden sonra 3 gün boyunca Samandağ’a hiçbir yardım gelmediğini söyledi.

"SENİN HAKKINI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ"

Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

"Sezer kardeşimin 11 büyükbaş hayvanı burada kaldı. Peki ne oldu? Can ve mal kayıpları var. Sen üretim yapıyorsun, geçim sağlıyorsun. Biz senin hakkını sonuna kadar savunacağız. Deprem bölgesinde kayıpların, hasar tespitlerinin, enkaz kaldırma çalışmalarının, hayvan ölülerinin dahi biraz gelişi güzel yapıldığını anladık. Bu arada Antakya Samandağ arası 30 kilometre…”

"3 GÜN BOYUNCA SES VARDI HİÇBİR YARDIM YOK"

Depremzede Sezer Kaplan ise şunları söyledi:

"Hepsi vefat etmişti. Muhtar sözde buraya gelip gezmiş. Bir şey olmadığını söylemiş. Muhtar, belediye başkanı hiç kimse buraya uğramadı. Bir sürü hayvanlar burada telef oldu. Bunun yanında ayın 16-17’sinde depremden 10 gün sonra kendi itirazlarımla ilçe tarıma gittim. İtirazda bulundum. Bana dedikleri şey, ‘muhtarla burası gezilmiş ve hiçbir şey olmadığı’ söylendi. Bir ekip gelip burada tutanak tuttu. Biz zaten çok zor durumdayız. Üretim biterse insan biter. Kimse gelip çadır vermedi. Bu yıkımın yan tarafında karı koca 3 gün boyunca ses vardı. Hiçbir yardım yok depremden 3 gün sonrasına kadar. Ayın 9’una kadar ses vardı. Hiçbir yardım yoktu. Hiçbir ekipman yoktu. 5’inci gün yardım geldi, ses kesildi. Adamlar 5’inci gün ölü olarak çıkarıldı. Kolay kolay Samandağ’a kimse gelmedi. Bundan 4-5 gün önce madenciler gece 2 gibi buraya geldi. Yaklaşık 12 kişilik ekip Antakya’dan buraya yürüyerek gelmişler. Dedikleri tek şey, ‘Samandağ’a geçişimiz engellendi bizim, izin verilmedi."