Gaytancıoğlu, bugün Edirne’de bir marketi ziyaret ederek temel gıda maddelerindeki fiyatlar ve satışlarla ilgili bilgi aldı. Gaytancıoğlu, market sahibine "Yumurta kaç paraydı, kaç para oldu? Eskiden 15’li mi alıyorlardı, daha fazla mı alıyorlardı. Koliyi böl mü diyorlar, beş tane mi ver diyorlar? Peyniri daha küçük ambalaja koymuşsunuz, mesela. Yine salçaya çok zam geldi. Yine süt ve süt ürünleri uçtu gitti. Özellikle bebek bisküvilerinde çok artış var. Peki anneler ne yapıyor, bisküvi almıyorlar mı" diye sordu.

"KÜÇÜLTEBİLDİĞİMİZ KADAR KÜÇÜLTÜYORUZ"

Edirneli market sahibi ise "Yumurta 18 lira 50 kuruş ile 20 lira arasında oynuyordu, şimdi 35 liradan satılıyor. Bir de 15’li… 15’li yine alıyorlardı ama daha önce daha fazla alabiliyorlardı. Şimdi aşırı derece fiyat artışı var, peynirde de öyle. O yüzden ambalajları küçültebildiğimiz kadar küçültüyoruz ama halkımız bunu bile almakta zorlanıyor. Bebek bisküvilerini de maddiyatı olan alabiliyor ama biraz biraz. Maddiyatı olmayan hiç alamıyor. Paketlerin daha büyükleri vardı, şimdi küçüldü” dedi.

Gaytancıoğlu, market sahibinin sözleri üzerine şöyle konuştu:

“Bütün dünyada gıda fiyatları yüzde 20 azaldı, Türkiye’de ise yüzde 120 arttı. Bunun çaresi nedir derseniz, çaresi üretimi arttırmak. Üreticiyi desteklemek başka bir çaresi yok ve halkın alım gücünü de arttırmak.”