CHP Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, sözleşmeli sanatçıların kadroya geçirilecek personel kapsamı dışında tutulmasını TBMM gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Akkuş İlgezdi, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Bakan televizyonda müjde veriyor, insanları umutlandırıyor. ‘Kamuda genel bir çalışma var ve biz de onlara tabiyiz’ diyor ve sözleşmeli sanatçıların kadroya alınacağını müjdeliyor. Ancak Cumhurbaşkanlığı sanatçıların kapsam dışında olduğunu açıklıyor. Bu yanlıştan dönülmesini ve sanatçılara haklarının verilmesini talep ediyoruz.”

“SİZİ NASIL İKNA ETTİLER?”

 “Sözleşmeli sanatçılar neden kapsam dışı kalmıştır?” diyen İlgezdi, Bakan Ersoy’un “Kamuda genel bir çalışma var ve biz de onlara tabiyiz” dediği halde yapılan düzenlemede sanatçıların dışarıda kalması için Cumhurbaşkanlığı’nın ikna edildiğini sordu. İlgezdi, “Kültür Bakanı’nın verdiği sözün arkasında durmasını ve sanatçıların mağduriyetini gidermesini bekliyoruz. Kadroya geçeceği müjdelenen diğer kamu çalışanlarından sanatçılarımızın ne farkı var?” dedi. 

"İKTİDAR YİNE BEKLENENİ VEREMEDİ"

İlgezdi, sanatçılar dışında sözleşmeli askeri personel, akademik personel, KİT personeli, milletvekili danışmanı, kurum çalışanları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda ek ders karşılığı çalışan personel ile kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının da kapsam dışında tutulmasını eleştirerek, şunları kaydetti:

 “Aynı işi farklı bakanlıklarda yapanların bir kısmı kadroya geçerken bir kısmı kapsam dışı kaldı. Kamuda tek bir personel rejimini kurmak yerine ayrımlar yaparak çalışma barışını bozuyorlar. AKP 20 yıldır birçok kadro icat etti ve çalışanları 4B’li taşeron, sözleşmeli diye bölüp parçalamaktan ve mağdur etmekten hiç vazgeçmedi. İktidar yine bekleneni veremedi, yine sözler tutulmadı. Sözleşmelilerin kadroya geçiş müjdesi, çalışanların mağduriyetini gidermeye yine yetmedi.”