CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı’nın sözleşmeli hekim çalıştırılmasına ilişkin genelgesiyle ilgili “Mersin Şehir Hastanesi’ne 93, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 92, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 91, Konya Şehir Hastanesi’ne 90, Kayseri Şehir Hastanesi’ne 88, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 73, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 72, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 66 uzman tabip alınacak. Bu demek oluyor ki; kadro sayılarının fazlalığına baktığımızda bu hastaneler adeta hekimsiz çalıştırılıyormuş” açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin genelge geçen hafta yayınlandı. Genelgeyle ilgili yazılı açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı genelgenin “itiraf” niteliğinde olduğunu kaydetti. İlgezdi, açıklamasında şunları belirtti:

“HEKİMLERİ SÖZLEŞMEYLE HAKİMİYETİ ALTINDA TUTAN BİR ANLAYIŞLA VATANDAŞA NİTELİKLİSAĞLIK HİZMETİ VERİLEMEZ”

“Biz sağlık çalışanlarımızın sözleşmeli personel statüsünde olmalarına karşı çıktık ve bugüne kadar hep sağlıkta sözleşme olmaz görüşünü savunduk. Fakat sağlıkta çığır açtıklarını iddia eden AKP ve yönetenleri sağlık sistemini her geçen gün daha da geriye götürmekte yeminli gibiler. Hekimleri sözleşmeyle hâkimiyeti altında tutan bir anlayışla, vatandaşa nitelikli sağlık hizmeti verilemez. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı sözleşmeli personel listesi de bunun adeta bir itirafı niteliğinde. Mersin Şehir Hastanesi’ne 93, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine 92, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 91, Konya Şehir Hastanesi’ne 90, Kayseri Şehir Hastanesi’ne 88, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 73, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 72, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 66 uzman tabip alınacak. Bu demek oluyor ki; kadro sayılarının fazlalığına baktığımızda bu hastaneler adeta hekimsiz çalıştırılıyormuş. Buradan bunu anlıyoruz.

“SAĞLIKTA ÇÖKÜŞÜN MİMARI AKP”

Sağlıkta çöküşün mimarı AKP, küçük devlet hastanelerinin neredeyse tamamını sözleşmeli hekimle dolduruyor. Erdoğan’ın hayali olan devasa şehir hastaneleri de sözleşmeli mantığından nasibini alıyor. Van, Erzurum, Diyarbakır illerimize baktığımızda bu illerdeki hastanede hiç uzman tabip yokmuşçasına sözleşmeli sağlık personeli kadrosu belirlenmiş. Bu kadar yüksek sayıda sözleşmeli hekime ihtiyaç duyulmasını hangi gerekçe ile açıklayabilirler.”