Fransa'da onlarca avukat, "adil yargılanma" talebiyle başladığı ölüm orucu eyleminin 238'inci gününde hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik'in anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Fransa’nın birçok kentinde avukatlar adliye binalarının önünde bir araya gelerek, "adil yargılanma" talebiyle başladığı ölüm orucunun 238’inci gününde hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik’in anısına bir dakika saygı duruşunda bulundu. Euronews’in haberine göre Lyon, Limoges, Montpelliers, Nimes, Rennes ve Nantes gibi kentlerde, baro başkanlarının çağrısı üzerine onlarca avukat cübbeleriyle beraber adliye binalarının önünde bir araya geldi.

"AVUKATLARIN DERİN BİR SESSİZLİK İÇİNDE ÖLMELERİNE İZİN VEREMEYİZ"

Limoges Baro Başkanı Frederic Olive, saygı duruşundan önce yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Onun tek suçu terör eylemlerinden yargılanan kişileri savunmuş olmasıydı, Türkiye’de avukatlar bir şekilde savunduklarını müvekkilleriyle asilime ediliyor. Avukatların derin bir sessizlik içinde ölmelerine izin veremeyiz. Meslektaşımız 238 günlük açlık grevinden sonra yaşamını yitirdi. Fakat bu yetkilileri üzülmesine bile yeterli olmadı."