Fransa’dan İran’a bisiklet turuna çıkarak durakladığı ülke ve kentlerde yerel tohumların varlığı, yetiştirilmesi ve ekolojik tarım gibi alanlarda incelemeler yapan Fransız Ziraat Mühendisi Eléonore Mahée, Nilüfer Belediyesi’nin çalışmalarını da yerinde inceledi. 

Çeşitli ülkelerin yerel tohumlarını incelemek, yerel tohumların nasıl korunduğu hakkında bilgi sahibi olmak, kent ve kırsalda yaşayan insanların yerel tohum ve ekolojik tarım uygulamalarını görmek ve bu alanda farkındalık yaratmak için Fransa’dan İran’a bisiklet turuna çıkan Eléonore Mahée, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Yunanistan’ın ardından rotasını Türkiye’ye çevirdi. 

Türkiye’de İstanbul ve Sakarya’da çeşitli temaslarda bulunan Mahée, Nilüfer Belediyesi’nin Gıda Yılı ve İklim Yılı’nda yürüttüğü projeleri yerinde inceledi. Nilüfer Belediyesi’nin Ürünlü Mahallesi’ndeki Kent Bostanları, tohum kütüphanesi ve kompost evi ile İhsaniye Mini Bostanı’na giden Mahée, burada yapılan ürün çeşit denemeleri ve kompost üretim süreçlerini inceledi. Fransız konuk, Nilüfer Belediyesi Kırsal Alan Danışmanı Arca Atay ve Nilüfer Kent Bostanları Sorumlusu Selin Bıçakçıoğlu’ndan bostanda yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi aldıktan sonra domates hasadı yaptı. Mahée, Nilüfer Belediyesi’nin S.S. Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP) iş birliğiyle Konaklı Mahallesi’nde üretim yapılan sebze ve meyve bahçelerine giderek, burada yapılan çalışmaları da izledi.

Beş gün boyunca ilçede tarımsal üretim faaliyetlerini incelemek için konaklayan Mahée, Türkiye’deki çalışmalarını tamamladıktan sonra bisikletiyle Gürcistan ve Ermenistan’ın ardından projesinin bitiş noktası olan İran’a varacak.