12 gün sonra kontrol altına alınan La Teste-De-Buch yangınından sonra Landiras'taki yangının da ilerleyişi durduruldu. Bölge valiliği, tahliye edilen on binlerce kişinin evlerine geri dönebileceğini açıkladı.

Landiras'ta 13 bin 800, La Teste-De-Buch'te 7 bin olmak üzere toplamda 20 bin 800 hektar alan küle döndü. Duman ve yanık kokusu Paris'e ulaştı. Alevlerden etkilenen bölge, Paris'in iki kat büyüklüğünde.

PORTEKİZ'DE YANGIN TEHLİKESİ

Avrupa'nın güneyinde orman yangınlarıyla boğuşan Portekiz'de ise birçok bölgede halen yangın riskinin yüksek olduğu belirtildi. Portekiz Deniz ve Atmosfer Enstitüsü, Braganca, Vila Real, Coimbra, Viseu, Santarem, Castelo Branco, Portalegre ve Faro dahil birçok belediyede yangın riskinin hala yüksek seyrettiğini açıkladı.

Hükümetin, hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği bazı noktalarda yeniden alarm durumu ilan edebileceği kaydedildi. Ülkede, 2 haftaya yakın süredir devam eden yangınlar sonrası alarm seviyesine geçilmiş, hava sıcaklıklarının düşmesi ve yangınların kontrol altına alınmasıyla bu durum 21 Temmuz'da kaldırılmıştı.