Gironde'da geçtiğimiz salı günü başlayan yangın hala üç noktada ilerliyor. Kırmızı alarma geçilen bölgede yangın söndürme faaliyetleri karadan ve havadan sürüyor. Fransa çevreülkelerden de yardım talebinde bulundu.

Avrupa'da rekor sıcaklıkların yaklaşmasıyla Fransa'da da hava sıcaklığının 44 santigrat dereceye ulaşması bekleniyor. Bu da yangın söndürme çalışmaları için ayrıca  bir dezavantaj ve bu yüzden bölgede kırmızı alarma geçildi.

20 BİNE YAKIN TAHLİYE

Sıcakların artması yangının kontrol altına alınmasını güçleştiriyor. Yangın bölgesinden şimdiye dek 20 bin kişi tahliye edildi. Yangının bazı yerleşim yerlerine daha sıçraması ihtimaline karşı 3 bin 500 kişi daha uzaklaştırılacak.

YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARI BAKIMDA

Gironde Valiliği, yangına 1700 itfaiyecinin yanı sıra havadan helikopter ve yangın söndürme uçaklarının müdahale ettiğini açıkladı. Bazı uçakların bakımı yapılmadığı için operasyonlara katılmaması ise tepki çekti. Fransa Sivil Havacılık Kurumu Sendikası, yangın söndürme uçaklarının 3'te birinin bakım nedeniyle operasyonlara katılmadığını açıkladı.