Dünyanın en önemli kredi notu derecelendirme kuruluşlarından Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu “en yüksek basamak”ta açıkladı. Hazırlanan rapora göre İzmir, doğal afetlerin yanı sıra ekonomik risklere karşı da dayanıklı bir yapıya sahip.

Dünyadaki önemli derecelendirme kuruluşlarından Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notunun en büyük basamak olan “AAA” olduğu bir kez daha teyit etti. Fitch Ratings raporunda, pandemi, deprem, sel gibi afetlere karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2021-2023 döneminde sağlam faaliyet dengelerini ve marjlarını sürdürme yönünde güçlü kalacağı vurgulandı. Raporda, çok çeşitli ve canlı bir yerel ekonomiye sahip olan İzmir'in, 2021-2025 döneminde ülkede sürmesi beklenen ekonomik gerilemelere karşı da dayanıklı hale geldiği ifade edildi. Fitch Ratings Türk Lirası'nın değer kaybına karşın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarının büyük kısmının sabit faizli olmasının faiz oranı riskini azalttığına da vurgu yaptı.

SOYER: ŞEHRİMİZ ADINA GURUR DUYMAKTAYIM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kararı sosyal medya hesabından “En yüksek notu kazanmak kadar koruyabilmek de çok önemli. İzmir için, geleceğimiz için...” yorumuyla paylaştı. Soyer, ayrıca yaptığı açıklamada da, “Bugüne kadar attığımız adımların sağlamlığını göstererek zirvede kalmak adına çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Fitch Ratings tarafından da bu şehrin iyi yönetildiğine dair verilen onaydan dolayı şehrimiz adına gurur duymaktayım.”

Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı gibi büyük yatırım projelerine devam ettiklerini hatırlatarak, “Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından alınan bu onaylar bir yandan yabancı yatırımcılara İzmir’e güvenle yatırım yapabilecekleri mesajı verirken, diğer yandan Belediyemizin ucuz ve uzun vadeli çeşitli Uluslararası finansmanlara erişimini sağlıyor” dedi.