Şırnak'ın Uludere ilçesinde, 18 Ağustos’ta kaybolan 17 yaşındaki Firdevs Babat’ın (17) cansız bedeni 20 Ağustos’ta Şırnak-Uludere yolunun 15’inci kilometresinde Hezil Çayı'nda bulundu. "Arkadaşımın doğum günü kutlamasına gidiyorum" diyerek evden çıktığı belirtilen ve bir daha haber alınamayan Babat'ın öldürüldükten sonra cenazesinin Hezil Çayı’na atıldığı ortaya çıktı. Başlatılan soruşturma kapsamında Ahmet Babat tutuklandı. Emniyette susma hakkını kullan fail, savcılık sorgusunda ise Firdevs Babat’ı öldürdüğünü itiraf etti. 

Öte yandan Uludere Sulh Ceza Hakimliği tarafından cinayete ilişkin yayın yasağı getirildi.

5 KURŞUN TESPİT EDİLDİ

Yapılan ilk incelemede Firdevs Babat’ın bedeninde 5 kurşun olduğu ve vücudunda darp izleri olduğu tespit edildi. Cinsel istismara uğradıktan sonra öldürüldüğü iddia edilen Firdevs Babat’ın faili olarak tutuklanan Ahmet Babat’ın cinayeti tek başına işlemediği ileri sürüldü. 

Ahmet Babat’ın cinayeti tek başına işlemediği gibi cinayetin korucu olan ağabeyi R. Babat’ın silahıyla işlendiği iddia edildi. 

Firdevs Babat’ın yakınları ve failin cinsel şiddet iddiasını yalanlamasının aksine Mezopotamya Ajansı’nın ulaştığı fotoğraf karesi, bu şüpheyi artırıyor. Ulaşılan fotoğrafta, Firdevs Babat’ın bulunduğunda iki kaya parçasının arasına sıkışan cansız bedeninin çıplak olduğu görülüyor.

FİRDEVS’İN ABLASI: 5 EL ATEŞ ETMİŞ

Firdevs Babat'ın ablası Bişeng Babat, olayla ilgili sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, kardeşinin darp edilerek öldürüldüğünü ifade ederek, şunları yazdı: "Yeter Allah aşkına yeter. Kimse bilip bilmeden kardeşimin ölümü üzerine yorum yapmasın. Kimi tecavüz diyor, kimi 8 kurşun diyor, kimi bıçak diyor, kimi bir kaç kişi beraber tecavüz etti diyor. Acaba bunları yazarken ailesi görür diye düşünmüyor musunuz? Yüreğimiz paramparça dayanacak takatimiz yok. Olay şu; Kardeşim o itle sevgiliydi ‘arkadaşımın doğum gününe gideceğim' diye evden çıktı ve o itin yanına gitti. Akşam saatlerine kadar beraberlerdi sebebi bilinmiyor. Bir konuda tartışmışlar. Başına taş veya başka bir şeyle vurmuş. Kardeşim bayılmış daha sonra evden aldığı abisinin silahıyla 5 el ateş edip öldürmüş ve dereye atmış."

Olay hakkında görüşmek istediğimiz Firdevs Babat’ın ailesi görüşmeyi reddetti.

ÜZERİ KAPATILAN TECAVÜZ VAKKASI 

Öte yandan Firdevs Babat’ın faili olarak tutuklanan Ahmet Babat’ın korucu olan ağabeyi R. Babat ile ilgili Mayıs ayında 16 yaşındaki S.G. isimli bir çocuğa tecavüz ettiği iddia edildi. R. Babat’ın, Besta Dereler bölgesinde kaçırdığı S.G.’ye karakolun yanında tecavüz ettiği ardından ise çocukla zorla evlilik gerçekleştirmek istediği belirtildi. Çocuğun istememesi nedeniyle evlilik gerçekleşmezken, korucubaşı Hazım Babat ve Ş. Babat araya girerek, çocuğun ailesinin şikayetçi olunması engellendi.

Bu olaya ilişkin ajansımızın görüştüğü ve güvenlik gerekçesiyle isminin yayınlanmasını istemeyen belde sakini, “S.G. olayı, tehdit ve para karşılığında aile susturularak kapatıldı. Halen korucu ve dışarıda olan R. Babat'ın da Firdevs Babat cinayetinde parmağı var. Firdevs, korucu R. Babat'ın silahıyla katledildi. S.G.’nin ailesi şikayetçi olmadı olayı kapattılar. Bu da ondan cesaret alarak bunu yaptı. Eğer R. Babat, cezalandırılsaydı bugün bu olmazdı. Bu suç büyüklerin suçu. Her şeyin üstünü kapatıyorlar ve ardından bu tarz olaylar yaşanıyor. Eğer bu şahıs cezalandırılsaydı bugün Firdevs ölmeyecekti. Yarın Hazım ve Ş. Babat araya girip bu olayın da üzerini örtecekler" dedi.  (Mezopotamya Ajansı)