Rize Fındıklı’da yapılması planlanan ÇED toplantısı, kafes balıkçılığı projesine karşı çıkan köylüler ve çevreciler tarafından engellendi

İlçenin sahil kesiminde, Yeniköy Mahallesi sahilinde Sürsan su ürünleri firması tarafından yapılması planlanan Kafes Balıkçılığı projesi için Fındıklı Halk Eğitim Merkezinde, yapılacağı duyurulan ‘Halkın ÇED sürecine katılım toplantısı’ Fındıklı halkının tepkisi sonucu yapılamadı. Toplantı salonunda, toplantının yapılmadığına dair tutanak tutturan Fındıklılılar, toplantı salonu önünde toplanarak, Kafes Balıkçılığı projesini protesto etti. 

Fındıklı Dereleri Koruma Platformu ile Derelerin Kardeşliği Platformu temsilcilerinin de katıldığı protesto eyleminde konuşan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, İlçe sahilindeki Kafes Balıkçılığı projesi ÇED toplantısının, Fındıklı halkının tepkisinden dolayı yapılamadığı ve bu durumu tutanağa geçirildiği kaydetti. 

Toplantı salonu önünde toplanan kalabalığa seslenen Belediye Başkanı Çervatoğlu, "Deremiz,denizimiz ve yaşam alanlarımız için mücadeleye devam" dedi. 

Kalabalık, konuşma ve protestoların ardından, tulum ve türküler eşliğinde ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında kafes balıkçılığı karşıtı sloganlar atılarak, alkışlar eşliğinde protestolar sürdürüldü.