GENÇAĞA KARAFAZLI

CHP’li Fındıklı Belediyesi Ercüment Şahin Çervatoğlu hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla Pazar Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Rize Pazar Adliyesi’ne giderek ifade veren Çervatoğlu, “AKP Fındıklı İlçe Başkanı Fethi Velioğlu bana ‘hırsızın büyüğü’ diye atıfta bulunmuştu. Ben de ‘Bir bilezik bir yüzükle ben gelmedim, başka bir zenginliğim olursa bu zenginlik bilin ki hırsızlıktan çıkmıştır’ diye bir ifade kullanmıştır. Bunu Cumhurbaşkanı’na atfederek kullandığımı söyleyerek bir ön soruşturma başlatıldı. Gerçekten şaşakalıyorum” dedi.

Pazar Cumhuriyet Savcılığı, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlattı. Bugün Rize Pazar Adliyesi’ne giderek ifade veren Çervatoğlu, adliye çıkışında açıklama yaptı. Çervatoğlu, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı’na hakaretten hakkımda soruşturma başlattılar. Cumhurbaşkanı’nın isminin dahi geçmediği, ima edilmediği halde bir şikâyet üzerine hakkımda açılan soruşturmayla ilgili Pazar Cumhuriyet Savcılığı’na ifade vermek için geldim. Geçmiş aylarda belediyemize ait kreş ve tuvaletlerle ilgili açıklamalarımda AKP Fındıklı İlçe Başkanı Fethi Velioğlu bana ‘hırsızın büyüğü’ diye atıfta bulunmuştu. Ben de bunun üzerine bir konuşma yapmıştım. 'Bir bilezik bir yüzükle ben gelmedim başka bir zenginliğim olursa bu zenginlik bilin ki hırsızlıktan çıkmıştır' diye bir ifade kullanmıştım. Bunu cumhurbaşkanına atfederek kullandığımı söyleyerek bir ön soruşturma başlatıldı. Gerçekten şaşakalıyorum Cumhurbaşkanı’nın böyle bir sözünün olmadığı polis tutanaklarında yer aldı kayıtlı.

"BANA SORUŞTURMA AÇMAKLA ASIL CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET EDİYORLAR"

Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında 'bir yüzükle İstanbul’a hizmet etmeye geliyorum' şeklinde bir konuşması varmış. Bunu Cumhurbaşkanı’na hakarete sokup bana soruşturma açılmasını istemek şikayetçi olmak ve işlemde bulunmak aslında Cumhurbaşkanımıza hakaret, asıl orası. Tutanakta 'Cumhurbaşkanımızın böyle bir konuşması yoktur' deniyor aslında bu konuşmayı Cumhurbaşkanına atfedenler aslında hakaret ediyor. Bize karşı yanlı ve hizmetlerde engellemeler olunca şunu da diyorum; ‘Cumhurbaşkanımız bunlardan haberi olsaydı bunu engellerdi aslında eşitlik ve Rize bir bütündür A ilçesi B ilçesi ayırmaz’ diye ifade ederim. Taktir edilmesi gerektiğinde ben herkesi takdir ederim AKP milletvekilleri Fındıklı içme suyu projesine verdikleri desteğe de teşekkür ettim. Siyasi kimlikler siyasileri eleştirebilir ancak bu tirajı komikten öte bir şey. Bugün ifademi verdim. Nerden nasıl çıkarılmış anlamadım.

"BİR SUÇ YARATARAK YARGILANACAKSAK O DA OLSUN"

“Kim suç duyurusunda bulundu” sorusu üzerine Çervatoğlu, "Bilemiyorum onu, dosyada suç duyurusu da olmayabilir direkt polis ya da kaymakamlık da olabilir. Bizim kreş binası önünde açıklamalardan almışlar. Orada emniyeti görevlendiren kaymakamlıktır muhtemelen, benim yorumum çünkü çalışmalarımızda bize sürekli engel çıkardığı için. İfademde soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanmasını talep ettik eğer bundan sonra devam ederse hakaret davasına dönüşecek İçişleri Bakanlığı’ndan izin istenecek yargılanmam için. Bir sürü yargıladılar bunlarda yargılanalım, olmayan bir suçu yaratarak yargılanacaksak o da olsun" dedi.