Yılın ilk Finansal İstikrar Komitesi toplantısı, dün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında yapıldı. Finansal İstikrar Komitesi toplantısında nelerin görüşüldüğü ve alınan kararlara dair bugün yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

“KÜRESEL VE YEREL BEKLENTİLER İLE POLİTİKA ADIMLARI İSTİŞARE EDİLDİ: 2022 yılına ilişkin gelişmelerin değerlendirilmesi ile başlayan toplantıda, 2023 yılı için bankacılık, sermaye piyasası ve sigortacılık sektörlerine ilişkin küresel ve yerel beklentiler ile politika adımları istişare edildi.

ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE EDİLDİ: Yaklaşık bir yıldır uygulanan ekonomi programı ile finansal kaynakların etkin bir şekilde kullanılması sağlanmış; yatırım, istihdam, üretim ve ihracat alanlarında önemli başarılar elde edilmiştir.  Bu başarıların devamı için finansal sistemin derinleşmesi ve piyasalardaki güvenin sürdürülebilir olması önem arz etmektedir.

FİNANSAL İSTİKRAR KOMİTESİ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEKTİR: Bu kapsamda, vatandaşlarımızın haklarını ve serbest piyasa şartlarını korumak adına tüm kurumlarımızın gözetim ve denetim faaliyetlerine devam etmesinde mutabık kalınmıştır. Finansal İstikrar Komitesi, finansal istikrarın korunması adına bütüncül bir yaklaşımla ve eşgüdüm içerisinde çalışmalarına devam edecektir."