Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırılarından yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti, 560’ıncı gününe girdi. Anne ve oğlu, sabah erken saatlerde Urfa Adliyesi önünde bulunan “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda nöbeti başlattı. Aile, adliye binası önünde bulunan beton bloklara “Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet” yazılı pankart astı.

"BU TÜRKİYE'NİN AYIBI"
 
Adalet Nöbeti’ne dair konuşan Ferit Şenyaşar “Orda bir katliam, bir insanlık suçu var. Dört yıl önce işlenen katliamın dosyasında hala gizlilik sürüyor. Katliamdan sonra 4 savcı görevlendirildi ve tüm geçmişimizi araştırdılar. Telefon kayıtlarımız incelendi, mezar yerleri incelendi ama her hangi bir örgüt ile bağlantı kuramadılar. 560 gündür adliye binası önündeyiz hala savcılar hastane dosyasını açmak yerine ailemiz ile ilgili bağlantılar kurmaya çalışıyor. Bu beyhude bir arayış bundan vazgeçin, hastane dosyasını açın. Bizim ne bir örgüt ne de bir siyasi parti ile bağlantımız yok. Tek talebimiz bu hukuksuzluğun son bulup adaletin yerine getirilmesini istiyoruz. Failler belli, adalet sağlansın. Bu Türkiye’nin ayıbı. Bu ayıba biran önce son verilsin” şeklinde konuştu. 
 
Aile sosyal medya hesaplarından “Adalet Nöbetimiz 560. günde devam ediyor. Talebimiz yargıya müdahale etmek değil; tam tersini istiyoruz. Savcıları serbest bırakın” mesajı paylaştı. 

(Mezopotamya Ajansı)