Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Urfa’nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 710’uncu gününde devam diyor.

‘SABREDECEK GÜCÜMÜZ KALMADI’

Ferit Şenyaşar, mücadelelerinde haklı olduklarını ve bunu herkesin bildiğini ifade ederek, “Savcılar ‘sabredin bekleyin’ diyorlar. Bizim sabredecek gücümüz kalmadı. Bir an önce hastane görüntüleri ortaya çıksın. Kayıtların devlet arşivinde olduğunu, devlet yetkilileri de söylüyor” dedi.

'HALKIN İÇİNE ÇIKAMIYORLAR'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın dün Urfa Adliyesi’ne geldiğini belirten Şenşayar, “Adalet Bakanı, adliye içinde başsavcılık ile görüşme gerçekleştirdi. Fakat adliye önündeki nöbeti görmemek için Urfa Adliyesi’nin giriş kapısından değil, arka kapısından girip, çıktı. Bu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın samimiyetsizliğini ve korkaklığını gösteriyor. Burada bir anne var ve bu ülkenin vatandaşı. Bu anneyi görmeden AKP Urfa’da halk içine çıkamayacak. Bütün Urfa halkı, bu zulmü ve hukuksuzluğu takip ediyor. Buraya bakanlar geliyor. AKP’nin milletvekilleri geliyor ama hiçbiri halkın içine çıkamıyor” diye konuştu.

Mücadelelerinde kararlı olduklarını ve vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Şenyaşar, “Adalet geç te olsa tecelli edecek. Şu an milletvekili kılığında bu katliamı yapan kişi meydanlarda dolaşıyor. Ama yarın öbür gün milletvekilliği bittiğinde o da kardeşi gibi cezaevine girecektir” ifadelerini kullandı.