Süper Lig’de hafta sonu Kayserispor deplasmanına konuk olacak olan Fenerbahçe, sarı lacivertli taraftarlara getirilen yasak kararıyla şok yaşamıştı.

Fenerbahçe taraftarının, Kadıköy’deki Konyaspor maçında “Hükümet istifa” sloganları sonrası futbol kamuoyunda tartışmalar büyümüştü. Beşiktaş-Antalyaspor maçında da siyah beyazlı taraftarların aynı tezahüratı yapması, siyasetçilerin de olaya dahil olmasına neden olmuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Maçlar seyircisiz oynansın” önerisi sonrası birçok kulüp hükümete destek mesajı yayınlarken, Kayseri’de oynanacak Kayserispor-Fenerbahçe maçında sarı lacivertli taraftarların yer almamasına karar verildi.

Konuyla ilgili tebligatın kendilerine ulaştığını duyuran Fenerbahçe Kulübü, “Türk futbol tarihine adalet yoksunu kara bir leke olarak geçecek kararın tebligatı tarafımıza ulaşmıştır. Kulübümüz her şeye rağmen hukukun üstünlüğüne inanarak, bu karar ile ilgili yürütmeyi durdurma başvurusu yapacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.” ifadelerine yer verildi.

FqHrRnLWcAAUTT5