Saat 20.00'de başlayan mücadeleyi İtalyan hakem Massimiliano Irrati yönetti. Fenerbahçe maça Altay, Osayi, Tisserand, Szalai, Ferdi, İsmail Yüksek, Arao, Lincoln, Rossi, İrfan Can, Valencia 11'iyle başlarken, Dinamo Kiev de Bushchan, Kedziora, Popov, Zabarnyi, Dubinchak, Tsyhankov, Harmash, Shaparenko, Verbic, Buyalskyi, Besedin kadrosuyla çıktı.

9. dakikada Fenerbahçe, gole çok yaklaştı. King, topu ağlara gönderdiü ancak hakem faul gerekçesiyle golü iptal etti. İlk yarı bu skorla kapanırken, oyunda bariz Fenerbahçe üstünlüğü vardı.

Fenerbahçe'de sezon öncesi teknik direktör Jorge Jesus'un vazgeçilmezlerinden olan 21 yaşındaki orta saha oyuncusu İsmail Yüksek, 53. dakikada gördüğü ikinci sarı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Dinamo Kiev, 57. dakikada Buyalskiy'nin golüyle 1-0 öne geçti. Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'in 1-0 öne geçmesiyle Fenerbahçe tribünlerinde "Vladimir Putin" tezahüratları yapıldı. 70. dakikada Fenerbahçe Valencia ile penaltı vuruşundan yararlanamadı. Fenerbahçe'nin golü 88. dakikada Attila Szalai'den geldi. 

Yeni statü gereği oynanan 15'er dakikalık iki uzatma devresinde Dinamo Kiev bir gol daha  buldu ve karşılaşmayı 2-1 kazandı. Bu sonuçla Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi hasreti 14 yıla çıktı. Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçını 2008'de yine Dinamo Kiev'e karşı oynamıştı. Fenerbahçe o yıl G Grubu'nda Arsenal, Porto ve Dinamo Kiev ile mücadele etmiş ve 2 puanla son sırada kalmıştı.

Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda mücadele edecek Fenerbahçe, Çekya temsilcisi Slovacko ile karşı karşıya gelecek.