FED Başkanı Jerome Powell, FED'in 40 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyonu düşürmekte "oldukça kararlı" olduğunu ve politika yapıcıların "bunu yapmak için hızlı hareket ettiğini" söyledi.

Powell, ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'ne hitaben yapacağı konuşma için hazırladığı metinde, "Herkesin yararına olan güçlü bir istihdam piyasası koşullarına sahip olmak istiyorsak, enflasyonu düşürmemiz şart" dedi.

Powell enflasyonun FED'in yüzde 2 hedefinin oldukça üzerinde olduğunu, ancak gıda ve enerji fiyatlarının yansıtılmadığı çekirdek enflasyonun geçtiğimiz ay hafif gerilemiş olabileceğine dair sinyaller olduğunu söyledi.

28 YILIN EN YÜKSEK FAİZ ARTIŞI

Powell, faiz artırımlarına devam etmenin uygun olacağını, ancak faiz artırımlarının hızının açıklanacak ekonomik verilere ve ekonomik görünüme bağlı olmaya devam edeceğini söyledi ve ekledi: "Ekonomi, çok güçlü ve sıkı para politikasını sürdürmek için iyi durumda."

FED, geçtiğimiz hafta düzenlediği haziran ayı para politikası kurulu toplantısında enflasyondaki yükselişi önlemek için politika faizini 0,75 puan yükseltmiş ve bu da banka tarihinde 28 yıl sonra bir ilk olmuştu. Ekonomistler, FED'den haziran dahil üç toplantıda toplam 1,75 puanlık faiz artırımı bekliyor.