Fatma Yasak isimli kadın, kendisini sistematik şiddete maruz bırakan, ateşli silah zoruyla alıkoyan ve ölümle tehdit eden Alper Tasalı isimli erkeğin tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi.

"NEDEN ÖLMEMİZİ BEKLİYORSUNUZ"

Yaşadıklarını Twitter hesabından paylaşan ve yardım çağrısında bulunan Fatma Yasak, "Bu kişi potansiyel bir katildir. Bu kişiden ilk şikayetçi oluşum değil. Neden ölmemizi bekliyorsunuz" diyerek isyan etti.

"KADES YARDIMCI OLAMADI"

Yasak, ayrıca Alper Tasalı tarafından kaçırıldığı anda Kadın Destek Uygulaması (KADES) vasıtasıyla ihbarda bulunduğunu, ancak KADES personelinin o durumdaki bir kadına yardımcı olmakta başarılı olamadığını da söyledi.

"YAŞAMAK İSTİYORUM, LÜTFEN SESİMİ DUYUN"

Fatma Yasak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

"Herkesin bildiği gibi kişiyi hürriyetinden alıkoyma bir suç iken bu işe hile, şantaj ve silah girdiğinde cezası daha da artan bir suç. Fakat bugün Alper Tasalı'nın nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılandığını öğrendim.

Şimdi dün bunu yapan adam yarın gelip bana aşk nidası mı atacak yoksa silahındakı mermiyi mi ateşleyecek. Bu adam dava gününe kadar bu şekilde serbest gezecek ve çıktığı gibi bir de sosyal medyasından tehditlere devam edecek.

Ben de evde durup ölmeyi mi bekleyeceğim? Bu kişi potansiyel bir katildir ve bu kişi bugün tutuksuz yargılandı. Bu kişiden ilk şikayetçi oluşum değil. Neden ölmemizi bekliyorsunuz!

Şimdi bu adam bir kez bir suç işleyip çıktı ve şunu düşünecek, 'Ben bu kadını öldürsem de yine çıkarım'. Ben yarın veya 1 ay sonra televizyonda 'bir kadın daha katledildi' haberiyle görülmek istemiyorum. Ben yaşamak istiyorum, nefes almaya devam etmek, gülmek istiyorum.

Alper Tasalı potansiyel bir katildir ve buna göz yummayın. Ben Özgecan gibi, Aleyna gibi olmak istemiyorum. Bu kişinin tutuklanmasını ve 2 yıldır bana yaşattıklarının cezasını çekmesini istiyorum. Lütfen sesimi duyun ve duyurun."

SOSYAL MEDYADA "ALPER TASALI TUTUKLANSIN" KAMPANYASI

Fatma Yasak'ın yazdıkları kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Binlerce kullanıcı #AlperTasalıTutuklansın etiketiyle paylaşım yaparak, Yasak'a destek oldu.

Söz konusu etiket, kısa sürede Twitter'da ilk sıraya yükseldi.