Fatma Yasak adlı kadına şiddet uygulayan, silah zoruyla alıkoyan ve ölümle tehdit eden ve tutuksuz yargılanması yönünde karar verilen Alper Tasalı adlı erkek, savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alındı.

Fatma Yasak'ın yaşadıklarını paylaşması ve yardım çağrısında bulunması sonrasında savcılık Alper Tasalı'nın tutuksuz yargılanması kararına itirazda bulundu ve Tasalı yeniden gözaltına alındı.

Ekipler tarafından Büyükçekmece Adliyesi'ne götürülen Tasalı'nın, çıkarıldığı Büyükçekmece Sulh Ceza Hakimliği'nce, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan tutuklanmasına karar verildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Esenyurt’ta Alper Tasalı isimli erkek, belirtilene göre Fatma Yasak’ın yolunu kesmişti. Ardından şehir içinde silahla ateş ederek zorla Yasak’ı arabaya bindiren Tasalı, aracı Silivri’ye doğru sürmüştü.

Fatma Yasak ise İçişleri Bakanlığı’na bağlı Kadın Destek Uygulaması’na (KADES) basarak can güvenliğinin tehdit altında olduğu mesajını vermişti. Canlı konumunun anında paylaşılması gerekirken ekiplerin ısrarla kadını arayarak konum istediği ortaya çıkmıştı.

Yaşadıklarını BirGün’e anlatan Fatma Yasak, şu ifadeleri kullanmıştı:

"İş görüşmesine gidecektim. Durakta indim. Karşıdan karşıya geçecekken önümde araç durdu. İçinden kendisi çıktı. Elinde silahı vardı. Sonrasında ne işin var diyemeden silahı yanıma doğru ateşledi.

Silahı ateşleyince binmek durumunda kaldım, KADES’e bastım anında. Nereye gidiyoruz dedim, Silivri’de boş bir araziye çekeceğim dedi. Sonrasında polis aradı, anlamaması için telefonda ‘Evet iş görüşmesine gelemedim, Silivri’de işim çıktı’ dedim. Ne demek istediğimi anlamadılar, ‘KADES’ten arıyoruz’ dediler.

Ben de ‘Evet doğru kişiyi arıyorsunuz ama Silivri’ye doğru gidiyorum’ dedim. Bu şekilde anlayabildiler. Sonrasında Whatsapp’tan konum istediler, gönderdim, yine istediler iki farklı numaraya.

Bir süre sonra mesaj geldiğini fark etti, telefonu elimden aldı. Beni telefonumdan bulmaları gerekirken konum istemelerine çok şaşırmıştım.”