HABER: ALİ VEFA YURDAL

Gaziantep Rumkale’de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından yıkıldığı belirtilen evler için ödeme gerçekleştirilmemesi ve yıkımla ilgili olarak hak sahiplerine açıklama yapılmaması tepkilere neden oldu. Rumkale’de iki evi bulunan Ümmühan Bağcı, evlerinin GBB tarafından yıkıldığını öne sürerek yardım çağrısında bulundu.

BELEDİYE YETKİLİLERİ AÇIKLAMA YAPMIYOR

Yıkım sonrası belediyeye giden Bağcı ailesi karşılarında yetkili bulamadıklarını ve sorunlarının çözüme kavuşması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Erdoğan’ın AK Parti belediyelerine vatandaşın sorunlarını çözün söylemlerini hatırlatan Bağcı ailesi, “Şahin’in adını ‘Ev yıkan kadın’ koydum. 20 yıldır bu hükümete oy veriyoruz. Ellerim kırılaydı Fatma Şahin’e oy verdiğim için” feryadında bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SESLENDİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından henüz açıklama yapılmazken, belediye binasında video çeken aile şu sözlerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslerini duyurmaya çalıştı;

“Cumhurbaşkanımız diyor ki vatandaşı kapıda koymayın, sorunlarıyla ilgilenin. Bizim evlerimiz yıkıldı, neden ve ne için yıkıldığına dair bize bilgi verilmedi. Evleri yıktıkları gibi arkalarına bakmadan çekip gittiler. Fatma Şahin’in neler yaptığını gör Cumhurbaşkanım. Gaziantep Büyükşehir Belediyesine geldik sorunumuzla ilgilenen bir tane yetkili yok, cevap alamıyoruz. Şahin’in adını ‘Ev yıkan kadın’ koydum. 20 yıldır bu hükümete oy veriyoruz. Ellerim kırılsaydı Fatma Şahin’e oy verdiğim için. Varsa yetkili biri çıksın bize evlerimizin akıbetini anlatsın.”

TÜM EŞYALARIMIZ ENKAZ ALTINDA KALDI

Ümmühan Bağcı yıkım sonrası çektiği videoda, “Çocuklarımızın terliklerini bile alamadık her şeyimiz enkaz altında kaldı” sözlerini söyledi.