Fırtına Haber, Sakarya’da seçimin nabzını tutuyor. Fırtına Haber Haber Müdürü Ahmet Faruk İnan, seçime dek şehirdeki tüm siyasi parti temsilcileriyle görüşerek, edindiği bilgileri #gundemsiyaset başlığı altında yayınlayacak. Fırtına Haber, bu kapsamda bulunan Memleket Partisi Sakarya İl Başkanı Fatma Kurtuluş ile seçimlere ilişkin görüştü.

Partinin il binasında hummalı bir çalışma gerçekleştiren partililer, kendilerine ıslak imza yoluyla veya çevrimiçi kanaldan gelen üyelikleri, hummalı bir şekilde parti sistemine işliyor.

“Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı Yapmak İçin Çabalayacağız”

Konuyla ilgili Fırtına Haber Haber Müdürü Ahmet Faruk İnan’a açıklamalarda bulunan Memleket Partisi Sakarya İl Başkanı Fatma Kurtuluş, Memleket Partisi’nin yola çıkarken mevcut iklimi değiştirmek ve Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu siyaseti ortaya koymak adına, ihtiyaçtan doğan bir kurulum olduğunu anlatarak; “Adayımız Sayın Muharrem İnce hem siyaseti hem duruşu hem de topluma vadettikleri ile yola çıkmış durumda. Halkımız bunu zaten en iyi şekilde değerlendirecektir. Adayımız belli. Şimdi ise yüz bin imza ile Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin adaylığının önünü açmak için çabalıyoruz. Daha sonra da tüm örgütlerimiz ile Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmak için çabalayacağız” diye konuştu.

“Tek seçenek Millet İttifakı değil”

Sakarya’dan meclise gidecek 8 vekilin 8’ine de talip olduklarını anlatan Kurtuluş, “Tabii sandıktan ne çıkar, başımızla beraber ama biz Sayın Genel Başkanımızı iktidara getireceğiz diye yola çıktık. Bir siyaset kutbu oluşturuldu Türkiye’de, iki eksenli bir siyaset… Sanki halkın fazla bir tercihi yokmuş gibi. İktidar İttifakı’ndan kopacak seçmenin tek seçeneği Millet İttifakı imiş gibi ama böyle bir şey yok” ifadelerini kullandı.

“Her Seçim Sıfırdan Başlar”

Son zamanlarda Memleket Partisi’ne üyelik talebinin çokça arttığını anlatan Kurtuluş, “Sayılarımız yüzde 300, 400 artış gösterdi. Çevrimiçi üyelik sistemimiz çökme noktasına geldi diyebiliriz. Son zamanlarda diğer siyasi yapıların da sergiledikleri tutum, Memleket Partisi’ne olan tabloyu anında değiştirdi. Anket sokaktadır, anket sandıktadır. Her seçim sıfırdan başlar” diye konuştu.

Memleket Partisi’nin her bir birimi şimdi seçimi bekliyor. Başkan Kurtuluş’un Sakarya ile ilgili öngördüklerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise şimdilik merak konusu…

Fırtına Haber #Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu üyesidir.