Tunceli Belediye Başkanı katıldığı programda cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin görüşlerini aktardı.

Maçoğlu, Varyant TV'de katıldığı programda sunucu Aziz Berke Duran'ın “Yıllardır siyasettesiniz. Bu seçim sürecini biraz analiz edersek hangi ittifakı önde görüyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“İki şekilde bakabilirim. Birincisi, mevcut anketler ya da araştırmalari ikincisi maksat. İlk açıklamalarda yani anket ve araştırmalarda Millet ittifakı önde görünüyor. 10 puan ama HDP veya Emek ve Özgürlük İttifakı'nın desteğini alarak. Sadece öyle de bakmamak lazım, diğer tarafta da Sosyalist Güç Birliği var. TKP’nin, SOL Parti'nin Devrim Hareketi'nin olduğu bir ittifak grubu daha var ve bu ittifak grubu da sanki milletvekili yani parlamenter meselesi üzerinde kendi adaylarıyla girdiği ama Cumhurbaşkanlığı meselesinde mevcuda karşı açıklamalar var, bunun gitmesini istiyorlar. Bu gitsin diye artık bütün halkımızın bunun gitmesi için uğraşması gerektiğini söylüyor yani dolaylı olarak Kılıçdaroğlu’nun olmasını istiyorlar görünen o.“

KRT'de yer alan habere göre, Maçoğlu, açıklamasını şu sözlerle bitirdi:

“Hep biz emekçiler, sosyalistler, devrimciler, kadınlar, LGBTİ gruplar, TİP örgütleri ve odaların hepsi dönem dönem baskı görmüştür. Seksenlerde görmüşüzdür, altmışlarda görmüşüzdür, yani hep böyle görmüşüzdür. Ekonomik alanda halka ait olan bütçe çok azınlığın hizmetine sunulmuştur. Ama son 10 yıla gelindiğinde de çok daha katmerlisi olmaya başladı. 10 yıldaki durum çok daha kötüleşmeye başladı. Türk halkının temsilcileri görevden alındı ya kayyumlarla ya da yöneticileri dağıtıldı. Devrimciler ve komünistler tutuklanıyor ya da görevden alınıyor, LGBT ve kadınlarla ilgili kararlar daha da darlaştırılıyor. Dünyadaki mevcut burjuva demokrasisine uygun bile davranmıyorlar. Hani biz de burjuvaya karşıyız ama sanki burjuva demokrasi bile bu süreçte iyi gibi geliyordu bunlara kıyaslayınca.”