Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, Farplas işçileri, tepkilerini göstermek için Maslak'ta Farplas Otomotiv önünde toplandı.

Farplas Otomotiv Genel Merkezi önünde yapılan protesto eylemine Sol Parti, İşçi Hareketi Koordinasyonu, Devrimci İşçi Partisi, SEP, İşçi Dayanışma Derneği, ESP, SKM, Birleşik İşçi Hareketi, Kaldıraç, TOMİS, İEKK, BDSP, MİB destek verdi.

Farplas işçileri 2

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz haftalarda çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve hayat pahalılığına ezilmeyecek bir ücret için tepkilerini gösteren Farplast işçileri, taleplerinin karşılanması için iş bıraktı. İşveren, sorunları çözeceğini, işten atılmaların olmayacağı ve sendika ile görüşeceğini duyurdu. Hemen ardından, bu sözlere rağmen anayasal haklarını kullanan 100'den fazla işçi işten atıldı.

Farplas işçileri 3

Farplas işçileri verilen sözlerin tutulması için fabrikada tepkilerini ortaya koyduklarında sert polis müdahalesi ile karşılaştılar, gaz yediler, göz altına alındılar. Fabrika önünde direnişi sürdüren Farplas Otomotiv işçilerinin sendikalı çalışmak için verdiği zorlu mücadele, emek dostlarının da desteğiyle her alanda devam edecek.