Şanlıurfa’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlu katledilen Şenyaşar ailesinin adalet nöbetine katıldı. Yaşanan katliamı hukukçu gözüyle Kılıçdaroğlu’na aktaran Avukat Bülent Duran, “Faili bir değil onlarca olan, meçhul değil belli olan, bu kadar katliamın faillerine bir tane dahi yakalama yok sayın genel başkan. Bir tane dahi gözaltı yok. O katliamı sadece katledenler değil görevini ihmal edenler polisi, valisi, bakanı bütünüyledir” dedi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Şanlıurfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı adalet nöbeti yaklaşık 300 gündür devam ediyor.  Şanlıurfa ziyaretinde “Gelmedik, sofranıza oturmadık, dertlerinizi dinlemedik, Şanlıurfa’ya helalleşmeye geldim”  sözleriyle vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, Şenyaşar ailesinin adalet nöbetine katıldı. 

"MAĞDUR BİR AKP YARATILMAK İSTENDİ"

Yaşanan hukuksuzluğu Kılıçdaroğlu’na anlatan Avukat Bülent Duran, “O gün manşetlere şöyle bir şey geçti örgüt katletti. Mağdur bir AKP yaratılmak için siyaseten 24 Haziran seçimlerine girmek için böyle bir tablo yaratıldı ve bunun üzerine gizlilik kararı ile soruşturma yürütüldü. Aslında sadece esnaf olan hiçbir yasadışı örgütle bağı olmayan bu esnaf aile korkunç bir katliamla yüz yüze kaldı. Dükkanda iki kardeşi katlediliyor. Sonra hastaneye gidiyorlar. Babayı oraya almıyorlar. Baba orda annenin yanından gidiyor. Önce sopayla vuruyorlar acil müdahale odasına gidiyor oradan 15 kişilik grup geliyor serum sopalarıyla yangın tüpleriyle annenin gözü önünde katledilirken anne kapıdaki polislerin koluna sarılıyor ‘Bakın katlediliyor’ diyor. Orada polisler müdahale etmiyorlar.  Dışarıda bakan ve vali var.  Vali,  ‘Gömleğimi yırttım artık beni katledin dedim’ diyor.  Ve korkunç bir şey burada gelinen noktada şöyle denilebilir;  ‘Faili bir değil onlarca olan, meçhul değil belli olan, bu kadar katliamın faillerine bir tane dahi yakalama yok sayın genel başkan. Bir tane dahi gözaltı yok sayın genel başkan. Ve o katliamı sadece katledenler değil görevini ihmal edenler polisi, valisi, bakanı bütünüyledir” dedi.

"BAĞIMSIZ BİR YARGI OLMADIĞINI BİZ BİLİYORUZ"

Katliamla ilgili savcıların avukatlarla görüşmediğini belirten Duran, “Biz şunu biliyoruz AKP burada siyaseten korkunç bir organize katliam gerçekleştirdi ve siyasal rantını aldı. Bugün anne çocuklarını kaybetti. Kendi sağlığı bozuldu. Görmesi yüzde seksen engelli ve gelinen aşamada artık dokuları bozuldu sağlığı bütünüyle bozuldu. 300 gündür adliyedeyiz bakın adliyenin kapısı orada anneyi almıyorlar. Savcılar bizimle görüşmüyorlar. Kısıtlılık kararını kaldırmıyorlar ve biz diyoruz sonuna kadar adalet vicdanı. Bu adaletin eğer bu katliamın  göz göre göre katledilenleri bile yargılayamayacak bir noktaya geldiyse bu ülkede hukuk devletinden bağımsız yargıdan olmadığını biz biliyoruz ama bu annenin adalet anlayışı çığlığı sadece kendi çocukları için değil bugün kaybedilen adaletin hukukun tekrar tesis edilmesi kanısındadır” diye konuştu.