Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tiyatro oyuncularının Amasya’nın Merzifon ilçesinde geçirdiği trafik kazasına ilişkin, “Minibüste bulunan 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı. 8 yaralı ambulanslarla hastaneye kaldırıldı, 1 kişi ise tedaviye ihtiyaç duymadı” açıklamasını yaptı.

“Baş Belası” isimli tiyatro oyunda rol alan oyuncuları taşıyan minibüs, dün gece Amasya’nın Merzifon ilçesinde TIR’a arkadan çarptı. Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabında bugün yaptığı açıklamada, kazazedelerin durumuna ilişkin bilgi verdi. Koca, şunları kaydetti:

“Dün gece Amasya Merzifon’da tiyatro sanatçılarını taşıyan bir minibüsün bir TIR ile çarpışması sonucu meydana gelen kazada, minibüste bulunan 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı. 8 yaralı ambulanslarla hastaneye kaldırıldı, 1 kişi ise tedaviye ihtiyaç duymadı. Kazada hayatını kaybeden sanatçılarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımız arasında durumu ağır olan kimse yok. Hepimiz adına, kendilerine geçmiş olsun diyorum.”