Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, devam eden orman yangınlarıyla ilgili olarak sosyal medyada yaygınlaşan "Help Turkey" çağrısını "Yurt dışından ve tek merkezden organize edilen sözde yardım kampanyası" olarak yorumladı, "devleti aciz göstermek" için başlatıldığını savundu. Altun, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Türkiye'miz güçlüdür. Devletimiz dimdik ayaktadır. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yitirdiğimiz canlar dışında bütün kayıplarımızı telafi edecek, içimizi yakan bu ateşi söndüreceğiz" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden yangın söndürme uçağı istemesi ve AB'nin 3 uçak göndereceğini açıklamasının ardından, sosyal medyada #HelpTurkey etiketiyle paylaşımlar başlamıştı. Yurttaşlar, bir iki saat içinde 2,5 milyon tweet atarak ve diğer sosyal medya platformlarında paylaşımlar yaparak, Türkiye'nin ormanlarını korumak için dünya ülkelerinden yardım talep etmişti.

#WEDONTNEEDHELP

Fahrettin Altun'un #HelpTurkey etiketli paylaşımlarına tepki göstermesinin ardından, AKP yanlısı hesaplar ise sosyal medyada karşı kampanya başlattı. Hükümetin Rusya ve Avrupa Birliği'nden yangı söndürme uçağı yardımı istemesi ve hükümetin bizzat yurttaşlara yönelik Yardım Kampanyası ilan etmesine karşın, #WeDontNeedHelp etiketiyle kampanya başlatıldı. Bu etiketle yapılan paylaşımlarda da, orman yargınlarının halen devam ettiği ve günlerdir söndürülemediği hatırlatıldı.