Gazetecilerin haber takibi sırasında maruz kaldığı polis şiddeti ve diğer engellemeler konusunda sessiz kalan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettun Altun, aHaber ekibine sahip çıktı. "AHaber ekibinin Şile’de haber takibi yaparken İBB çalışanları tarafından hakaret ve fiziksel saldırıya uğramalarını kınıyorum." diyen Altun, kameraman Ayhan Arıtürk ve muhabir Çağdaş Evren Şenlik ile AHaber ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

"VANDALLIK, MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜNE SALDIRI"

Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Görevinin başındaki habercilere yönelik şiddet, asla kabul edilemez. Bu vandallık aynı zamanda medya özgürlüğüne de bir saldırıdır. Basın özgürlüğünü dilinden düşürmeyenlerin, bu saldırıya seslerini çıkarmamaları onlar adına bir utanç vesikası olarak kalacaktır." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Cuma günü Ayazma Plajı’ndaki boğulma vakasını haberleştirmek için Şile’ye giden A Haber muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ve kameramanı Ayhan Arıtürk,  cankurtaranların kendilerini darp ettiğini belirterek suç duyurusunda bulunmuştu. Başlatılan soruşturma kapsamında Şile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir kişiyi gözaltına almıştı. Hakkında şikayet bulunan bir kişi ise aranıyor.