AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle ulusa sesleniş konuşması yaptı. Erdoğan, "15 Temmuz gecesi, hürriyet aşığı bu millete zincir vurmayı tekrar denediler ve hamdolsun başaramadılar. Ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek, milli iradeyi ayaklar alına almak isteyen hainleri şanlı bir direnişle hüsrana uğrattık" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle ulusa sesleniş konuşması yaptı. Erdoğan konuşmasında,"15 Temmuz gecesi, hürriyet aşığı bu millete zincir vurmayı tekrar denediler ve hamdolsun başaramadılar. Ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek, milli iradeyi ayaklar alına almak isteyen hainleri şanlı bir direnişle hüsrana uğrattık" ifadelerine yer verdi. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"HAİNLERİ ŞANLI BİR DİRENİŞLE HÜSRANA UĞRATTIK"

"Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla her kesimden, her meşrepten insanıyla Türk milleti, ülkesinin sahipsiz olmadığını göstermiştir. Bin yıldır süregeldiği gibi bugün de yerin üstündeki yaşayanları ve yerin altındaki şehitleriyle Türkiye’nin sahibinin bu aziz millet olduğu bir kez daha teyit edilmiştir. Artık tamamen sönüp gittiği düşünülen istiklal ateşinin közlerinin altından yeniden harlanabileceği anlaşılmıştır. İstiklal şairimiz Akif’in dediği gibi “Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım”. 15 Temmuz gecesi, hürriyet aşığı bu millete zincir vurmayı tekrar denediler ve hamdolsun başaramadılar. Ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek, milli iradeyi ayaklar alına almak isteyen hainleri şanlı bir direnişle hüsrana uğrattık."

ERDOĞAN GEZİ DİRENİŞİ'Nİ HEDEF ALDI

15 Temmuz'a dair yaptığı konuşmasında Gezi Direnişi'ni hedef alan Erdoğan, "Milletimizin kendi içindeki görüş ayrılıkları ve tartışmalara bakarak niyetlerini bozanlara cevabımızı konu vatanımız, ezanımız, bayrağımız olduğunda çelik bir yumruk olup tepelerine biniyoruz. Ağaç bahanesinin arkasına sığınanlarla, adalet kisvesi altında milli iradeyi teslim almaya çalışanlarla, çukurlarda bölücülük yapanlar bu akıbetten kurtulamamıştır. Şaşkınlığa uğrayanlara diyoruz ki, daha bitmedi, bu milletin daha söyleyecek çok sözü, hayata geçirecek çok projesi var. Bu devletin daha hayata geçirecek çok potansiyeli var. İslam'la müşerref olarak bu duayı aldık. Ayak bastığımız her yerde mazlumların, mağdurların yanında durarak bu duayı aldık."

"HAÇLI SEFERLERİNDE ANADOLU'YU ÇAPULCULARA MEZAR EDEREK BU DUAYI ALDIK"

"Haçlı seferlerinde Anadolu'yu çapulculara mezar ederek, İstanbul'u fethederek, Hint okyanusundan Viyana önlerine kadar, Çanakkale'den 15 Temmuz'a kadar arkasında 7 düvelin olduğu her saldırıya göğsümüzü siper ederek bu duayı aldık. Kahraman ordumuz cephede harp ederken dua Ordulumuzla onlarla birlikte başka bir harp veriyordu. Fatih'in askerleri İstanbul surları önünde dizi dizi saldırıya geçerken, geriye bekleyenler 'bugün şehit olma sırası bize geldi' diyerek seviniyordu. Çanakkale'de her asker grubunun arkasında şehadet sırasını bekleyen bir başka grup vardı."

"BU MİLLETİN ÖNÜNDE KİM DURABİLİR"

"Uzun yıllarda terörle mücadelede benzer birçok hadise yaşandığını biliyoruz. 15 Temmuz'da darbecilerin silahların üzerine şehadet umuduyla dimdik yürüyen nice kahramanlarımız var. Ne mutlu peygamberin yoldaşı olanlara, rabbimizin müjdelediği kutlu yolda ilerleyenlere. Güçlü olmak sayıca silahça güçlü olmak değildir. Asıl hakkın yardımına mazhar olmak güçlü olmaktır. 15 Temmuz'da milletimiz bizzat bu hakikatı yaşamıştır. Tanka yumruk, savaş uçağına levye fırlatan, namluya alnını dayayan bu milletin önünde kim durabilir?"