Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT),  emeklilik hakları için bugün İstanbul'un Maltepe ilçesindeki mitingte buluştu.

Yıllar önce yapılan düzenlemeyle emeklilik için yaş sınırına takılan yurttaşlar mitingte, "EYT sandıkta hesap soracak" ve "Edirne'den Kars'a, Jüpüter'den Mars'a eğer adalet varsa çıksın artık bu yasa, duysun Ankara" sloganı attı.

"EMEĞİMİZİN HAKKI KUTSALIMIZDIR"

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Emeğinin karşılığı olanla hep yetinen; hak ettiğinden bir kuruş fazlasında gözü olmayanlarla, hak meydanında bir aradayız. Yorgunuz ama gururluyuz. Emeğimizin hakkı kutsalımızdır. Bu hak için Maltepe'de tek yürek olduk" ifadelerini kullandı.

"EYT'Lİ YURTTAŞLARIMIZIN MÜCADELESİNİN YANINDAYIZ"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil ve İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da, mitinge destek verdi. TİP'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Emeklilikte yaşa takılan yurttaşlarımızın haklarını kazanmak için sürdürdükleri mücadelenin yanındayız. Bugün Parti Sözcümüz Sera Kadıgil ve İstanbul Milletvekilimiz Ahmet Şık, beraberindeki parti üyelerimizle birlikte Maltepe’deki büyük mitinge katıldı" denildi.

"EYT'LİLER HAKLARINI ALANA KADAR BİZ DE MEYDANLARDA OLACAĞIZ"

Mitinge katılan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise, "Emek ve alınterinin değeri için, hakları gaspedilen milyonlar için, EYT'liler haklarını alana kadar biz de meydanlardayız. Bugün İstanbul Maltepe'de, yarın her yerde olacağız" mesajını paylaştı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Öte yandan #EYTyollarda ve #EytHakkıİçinMaltepede etiketleri Twitter gündeminde ilk sıralara yükseldi. Binlerce paylaşım yapan EYT'li yurttaşlar, bir an evvel emeklilik haklarının verilmesini talep etti.

Fotoğraf: Türkiye İşçi Partisi (TİP)