Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 29 Aralık’ta ayrıntılarını açıkladığı EYT düzenlemesinde herhangi bir yaş sınırının uygulanmayacağını söylemişti. Erdoğan ayrıca 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını duyurmuştu.

İlk olarak, Bakan Nebati, düzenlemenin 15 Ocak’ta yürürlüğe girmesinin planlandığını söylemişti.

ELİTAŞ

Düzenleme hala ortaya çıkmayınca AKP’li Elitaş devreye girmiş, iki gün önceki açıklamasında, “EYT bize geldikten sonra Meclis’te 10 günlük bir çalışma süresi gerekir. Kimse endişe etmesin, yetiştireceğiz. Bakanlık henüz çalışmayı göndermedi” demişti.

Bu açıklamadan sonra EYT’liler için ilk aylıkların marta kaldığına dair kanaat oluşmuştu.

BİLGİN

Bakan Bilgin de bunun üzerine dün ortaya çıkıp EYT düzenlemesinden faydalanacak olanların ilk aylıklarını ‘şubat ya da martta’ alacaklarını söyledi. AKP’li Elitaş’ın aksine Bakan Bilgin, düzenlemenin Meclis’te çalışıldığını savundu.

NEBATİ

Bugün de Bakan Nebati topa girerek, ilk aylıkların marta kaldığına dair görüşü destekledi: “Süreç tamamen kendi mecrasında yürüyor. Yasa çıktıktan sonra Çalışma Bakanlığı tarafından tamamlanması gerekiyor. Zannedersem yasa önümüzdeki ay ete kemiğe bürünmüş olur. Biz hazırız.”

Yasanın Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girdiği ay emeklilik dilekçesi verenlerin ilk maaşı, bunu takip eden ayın birinci gününden geçerli olarak ödenecek.