EYT Burdur İl Temsilcisi Evrim Yıldırım, "EYT’li arkadaşlar SSK önlerinde kuyruk oluşturdu, borçlarını ödedi, askerlik borçlanmalarını yaptı fakat bu süreç uzadığı için onlar da mağdur durumda. EYT’nin bir an önce Meclis'e gelmesi gerekiyor. Meclis'ten sonra da Resmi Gazete’de yayınlanması ve bütün EYT mağdurlarının bir an önce maaşına kavuşması gerekiyor. Staj mağdurları EYT’ye dahil edilmeli. Sonuçta bir emek var. EYT konusunda kimse mağdur edilmemeli" dedi.

EYT Burdur İl Temsilcisi Evrim Yıldırım, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemenin bir an önce Meclis'e gelmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, süreç uzadıkça mağduriyetlerin arttığını ifade etti.

"EYT KONUSUNDA KİMSE MAĞDUR EDİLMEMELİ"

Staj mağdurlarının da EYT’ye dahil edilmesi gerektiğini belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"EYT ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir adım atıldı, yaş şartı ortadan kaldırıldı. EYT’li arkadaşlar SSK önlerinde kuyruk oluşturdu, borçlarını ödedi, askerlik borçlanmalarını yaptı fakat bu süreç uzadığı için onlar da mağdur durumda. EYT’nin bir an önce Meclis'e gelmesi gerekiyor. Meclis'ten sonra da Resmi Gazete’de yayınlanması ve bütün EYT mağdurlarının bir an önce maaşına kavuşması gerekiyor. Staj mağdurları EYT’ye dahil edilmeli. Sonuçta bir emek var. EYT konusunda kimse mağdur edilmemeli. EYT’lilerimizin de rahat bir yaşam sürmesi için kendini geçindirebilmesi için iyi bir maaşa ihtiyacı var. Bu konuda yetkililerimizden iyi bir maaş vermeleri için rica ediyoruz. EYT’liler olarak hakkımızı alana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz."