HABER: NURETTİN ALDEMİR

Eskişehir İsmet İnönü-1 Caddesi’nde düzenlenen eyleme çeşitli parti ve STK temsilcileri de destek verdi. Ayrıca grevdeki Atışkan Alçı işçileri temsilcisi, ÇGD Eskişehir temsilcisi Can Hacıoğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası temsilcisi Şenay Bilik, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü de açıklamalarıyla Evrensel gazetesine yapılan baskıları kınayarak sahiplenme çağrısı yaptı.

Evrensel okurları adına basın açıklamasını Türkiye Yazarlar Sendikası Eskişehir Temsilcisi Ömer Asaf Tosun yaptı.

Basın İlan Kurumu’nun Evrensel’i susturmak istediğini vurgulayan Tosun, şöyle konuştu:

“Evrensel yayın hayatının ilk gününden bu yana tarafını patronlardan yana değil işçi sınıfından yana almıştır. AKP iktidarları boyunca onlarca işçi grevi patronların karlarına zeval gelmesin diye yasaklanırken Evrensel direniş çadırlarının sesini memleketin her yanından anbean sayfalarına taşımıştır. Evrensel; şiddete ve sömürüye karşı eşitlik mücadelesi veren kadınların; parasız, bilimsel, demokratik eğitim mücadelesi veren gençlerin; eşit hak temelli yaşam mücadelesi veren Kürtlerin, Alevilerin; ötekileştirilen, yok sayılan tüm ezilenlerin sesi olmuştur.

Evrensel 27 yıldır nice iktidar, nice bürokrat gördü. Nice yanlışı yazdı. Nice saldırıyı göğüsledi. Haber peşindeyken gözaltına alınan ve gözaltında katledilen Metin Göktepe’nin gazetesi Evrensel; emeğin sesi, gerçeğin habercisi olmaktan tek bir an bile geri adım atmadı. Milyonerlerin değil, milyonların gazetesi olma iddiasından hiç vazgeçmedi. Gücünü de hep haklılığından, okurundan aldı. Elinde gazetesi ‘Evrensel’de yazıyor’ diyen As Plastik işçilerinden, ‘Evrensel bizim sesimiz oldu’ diyen Etf Tekstil işçilerinden, ‘Direnişimizin ilk gününden beri yanımızda her an Evrensel var’ diyen Atışkan Alçı işçilerinden aldı gücünü. Evrensel susmadı, susmuyor, susmayacak. Tüm Eskişehir kamuoyunu, Emek ve Demokrasi Güçleri’ni, işçileri, emekçileri işçi sınıfının gazetesine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Evrenseli okuyalım, okutalım, basılı gazeteyi alalım, e gazeteye abone olalım. Çünkü Basın İlan Kurumu’nun bu hukuksuz kararını boşa düşürecek olan bu dayanışma olacaktır. Yaşasın özgür basın, yaşasın sınıf dayanışması!"