Çin Haberleri

Çin haberleri ve güncel Çin gelişmeleri, Çin ile ilgili tüm video, Çin fotoğrafları ve Çin haberleri Dokuz8 Haber sitemizde


DÜNYA

Çin Merkez Bankasının geçen hafta politika faizini sabit tutmasının ardından gösterge faizi işlevi gören 1 ve 5 yıllık kredi faizi...

DÜNYA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Çin'e üç günlük resmi ziyarette bulunacağı bildirildi.

DÜNYA

Küresel askeri harcamalar, Ukrayna'da devam eden savaşın yanı sıra Asya ve Orta Doğu'da jeopolitik gerilimlerin artmasının etkisiyle 2023'te reel olarak...

EKOLOJİ-ÇEVRE

Araştırmacılar, dünyanın en kalabalık ülkelerinden Çin'in kıyı kentlerinde yaşayan milyonlarca insanın zemin çökmeleri nedeniyle sular altında kalacağını öne sürdü.

DÜNYA

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray, Çin bağlantılı bilgisayar korsanlarının ülkesinin kritik altyapısına saldırmak için pusuda beklediklerini bildirdi.

DÜNYA

Filipinler, Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki müdahalelerine rağmen ikmal görevlerine devam edeceğini bildirdi.

EKONOMİ

Çin ekonomisi, yılın ilk çeyreğinde, gayrimenkul piyasasındaki süregelen düşüş ve zayıflayan iç talebe rağmen, beklentilerin üzerinde, yüzde 5,3 büyüme kaydetti.

Genel

İsrail yönetimi, İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırılarını Çin'in doğrudan kınamamasından memnun olmadıklarını bildirdi.

DÜNYA

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Çin'in Ulusal Halk Kongresi Daimi Komite Başkanı Cao Lıci ile ikili işbirliğinin artırılması ve ilişkilerin...

DÜNYA

Çin, egemenlik ihtilafı içinde olduğu Tayvan'a ABD'nin silah satışına aracılık ettiği gerekçesiyle iki Amerikan savunma sanayi şirketine yaptırım uygulayacağını bildirdi.

DÜNYA

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ikili ilişkilerin ilerleyebilmesi ve gelişebilmesi için Çin ile sınır anlaşmazlıklarını acilen ele almaları gerektiğini bildirdi.

DÜNYA

Tayvan'ın Hualien kentinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde girişleri kapanan iki taş ocağında 70 işçinin mahsur kaldığı bildirildi.