ESP'ye yönelik önceki düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Gözaltına alınan Çınar Altan'ın babası, "Onların eline vurdukları her kelepçe, bizler gibi onlarcasını birleştirecek" dedi.

ESP'ye yönelik önceki düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlar Çağlayan Adliyesi'ne getirildi. Ela Deniz Albayrak, Gamze Toprak, Emrah Topaloğlu, Pınar Gayıp, Ümmühan Özdemir, Özge Doğan ve Helin Yılmaz savcı tarafından ifadeleri alınmadan, adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Aralarında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz gibi isimlerin de bulunduğu 13 kişi de adli kontrolle serbest bırakıldı. Böylece gözaltındaki bütün isimler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

"ONLARA VURULAN HER KELEPÇE, ONLARCASINI BİRLEŞTİRECEK"

Gözaltına alınan Çınar Altan'ın babası emekli pilot Bahadır Altan, mücadelenin süreceğini belirterek, şöyle konuştu: "Çökmekte olan her diktatörlük aynı yöntemi deniyor. Bizler 12 Mart, 12 Eylül faşist darbelerini yaşamış kuşağız. Ama ne yazık ki çocuklarımıza özgür, demokratik bir ülke bırakamadık. Çocuklarımız şimdi gözaltında. Bizim yapamadığımızı onların yapacağına inanıyorum. Onların arkasındayız, onlarla gurur duyuyoruz. Onlar çocuklarına daha onurlu bir gelecek bırakmak için mücadele ediyorlar. Kenara çekilip sinmiyorlar. Aslında iktidarda bu yollarla demokratik siyaseti susturamayacağını biliyor. Ne HDP'yi ne ESP'yi ne demokratik muhalefet yürüten hiçbir kurumu tüketemediğini... Ne 12 Eylül faşizmi, ne 12 Mart, ne de öncekiler. Dolayısıyla bunlar da tüketemeyecek. Ve sonları da aynı Kenan Evren'lerin tarihin çöplüğü olacak. Çocuklar eminim, bizim çocuklarımız kendi çocuklarına daha onurlu bir gelecek bırakacaklar. Bizim yapamadığımızı yapacaklar. O yüzden başları dik, çünkü haklılar. Onlar da biliyor, biz de biliyoruz. Onların eline vurdukları her kelepçe, bizler gibi onlarcasını birleştirecek. Böylece çoğalacağız. Faşizme boyun eğmeyeceğiz. Gözünün içine bakacağız dimdik ve yeneceğiz onu."

https://twitter.com/dokuz8haber/status/1314567359928168448