SERDAR ÜNSAL

Iğdır’da yüksek kira ve maliyetler nedeniyle zor durumda kalan esnafın iş yerlerini kapatması nedeniyle kiralık iş yeri sayısında artış oldu. Iğdır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atakan Demirci, “Çok sayıda esnafımız iş yerini kapatmak zorunda kaldılar. Bunun sebebi de kiraların yüksek olmasındandır. Devlet ve hükümetimizden isteğimiz artan kiraların ve enflasyonun düşürülmesidir” dedi.     

Iğdır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Demirci, esnafın yaşadığı sıkıntılara değindi. Demirci, şöyle konuştu:

“ÇOK SAYIDA ESNAFIMIZ İŞ YERİNİ KAPATMAK ZORUNDA KALIYOR”

Demirci, “Haddinden fazla esnafımız iş yerini kapatmak zorunda kaldı. Bunun da sebebi kiraların yüksek olması. Esnafın aldığı malların, elektrik ve doğal gazın, SSK ve Bağkur’ların, banka faizlerinin yüksek olması nedeniyle, çok sayıda esnafımız iş yerini kapatmak zorunda kaldılar. Her ay 30-35 kişi iş yerini kapatmak zorunda kalıyor. Bunun sebebi de kiraların yüksek olmasındandır. Iğdır’ın merkezinde dükkan kiralarına 60 -70 milyarlık yere 120-150 milyar istiyorlar.

Devletimizden istediklerimiz, kiraların bir an önce kontrol altına alınması, enflasyonun düşürülmesidir. Her mahalle arasında zincir marketlerin olması, küçük esnafımızı zor durumda bırakıyor, iş yerlerini kapatıyorlar. Küçük esnafımıza destek olunmasını istiyoruz. Azerbaycan-Iğdır arasındaki gümrük kapısının açılmasını, alışverişlerin serbest olmasını istiyoruz.”