Antalya'nın Kemer ilçesinde 22 yıldır devam eden, Türkiye'nin en eski ve düzenli olarak yapılan su altı fotoğraf ile video görüntüleme yarışması ‘Uluslararası Kemer Su Altı Günleri’ tamamlandı.

Akdeniz'in Antalya kıyılarındaki su altı doğal ve arkeolojik değerlerin dünyaya tanıtılması amacıyla Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) önderliğinde Akdeniz Üniversitesi ve Akdeniz Arkeoloji Derneği’nin öncülüğünde, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) ve Kemer Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen Uluslararası Kemer Su Altı Günleri ilgi gördü.

Yarışmaya, Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları da katıldı. Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü’nün su altı sporcusu Erkan Balk body Berna Şensarı ile birlikte dalışını yaptığı ‘Ekrem Akurgal Su Altı Arkeoloji Video Görüntüleme Yarışması’nda birinci oldu. Fotoğraf dalında da Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü’nün sporcusu Efe Akçakayalıoğlu 2 birincilik, 2 de ikincilik elde ederek başarıya imza attı. Akçakayalıoğlu Tropik Canlılar Kategorisi’nde body Haluk Cecan ile yaptığı dalışta birinci, Su Altı Arkeolojisi Fotoğraf Ustalar Kategorisi’nde body Jale İnan ile yaptığı 2 ayrı dalışta birincilik ve ikincilik, Su Altı Doğa Fotoğrafı Ustalar Kategorisi’nde body Nurdoğan Özkaya ile yaptığı dalışta ikinci oldu.

Elde edilen başarıdan dolayı EBB Başkanı Yılmaz Büyükerşen de Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Erkan Balk, Berna Şensarı ve Efe Akçakayalıoğlu’nu tebrik etti.