Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) ve Acıbadem Eskişehir Hastanesi iş birliğiyle başlatılan ‘Sağlıkta Farkındalık Seminerleri’ kapsamında düzenlenen ‘Deprem Sonrası Travma Nasıl Atlatılır’ konulu seminerde uzmanlarla yurttaşlar bir araya geldi.

EBB’nin yurttaşlara yönelik farkındalık çalışmaları çerçevesinde Acıbadem Eskişehir Hastanesi ile birlikte düzenlediği ‘Sağlıkta Farkındalık Seminerleri’ serisinin üçüncüsü ‘Deprem Sonrası Travma Nasıl Atlatılır’ başlıklı seminer yoğun katılımla tamamlandı.  Büyükşehir Belediyesi Turgut Özakman Sahnesi’nde düzenlenen seminerin moderatörlüğünü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Erdal Yavuz yaptı.

Seminerde; Psikiyatrist Dr. Bülent Kenan Kocatürk, ‘Afet ve Travma ile İlişkili Psikiyatrik Bozukluklar’, Uzman Psikolog Ümit Ege Canyurt, ‘Psikolojik İlk Yardım ve Stresle Baş Etme Yöntemleri’ ve Uzman Psikolog Beste Çokaygil de ‘Çocuk Gözünden Deprem’ başlıklı sunum ve konuşma yaptı. 

Afet bölgesinden Eskişehir’e gelen depremzedelerin de takip ettiği seminerde, uzmanlar afet sırasında ve sonrasında ortaya çıkan problemler ile bunlarla mücadele konusunda yapılması gerekenler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.