HABER: NURETTİN ALDEMİR

TKP’lilerin arkadaşları mahkeme sonrası Eskişehir Adliye Sarayı B kapısı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Taylan Adıgüzel okudu. Açıklama şöyle:

“Geçtiğimiz hafta ülkenin dört bir yanını kuşatan tarikat ve cemaatlerin yarattığı karanlığa bir kez daha şahit olduk. Gündemine bunu taşıyan Bizim Gazete'nin 16. sayısı 1 haftadır Türkiye'nin ve Eskişehir'in her tarafında okurlarıyla buluşuyor. Ülke gündemi tarikatlardan saçılan pisliklerle çalkalanırken yoldaşlarımız dün yaptığımız çalışma sonrası türlü keyfi uygulama ile Cumhurbaşkanına hakaret ile suçlanmıştır.

Yapılan her operasyon ve manipülasyona teslim olacağımızı, geri çekileceğimizi sanıyorlar fakat biliyoruz ki bu kötülüğün karşısına örgütlü güçle çıkmak zorundayız. Bu da toplumun, halkın kendi öz gücüne, kendi haklılığına güvenmesiyle olacaktır.  Şu gerçeği daima hatırlayalım; düzen siyaseti, tarikatlar ve cemaatlerle hesaplaşamaz. Bu düzenin neredeyse bütün unsurları bu yapılanmalara göbekten bağlı, kirli geçmişleri ortak.

 Bir kez daha söylüyoruz: İktidarı aldığımızda yapacağımız ilk işlerden biri tüm tarikat ve cemaatleri dağıtmak olacak. Ancak o gün gelene dek böyle gitmez, gitmeyecek. Bu ülkenin çocukları sahipsiz değildir. Bizler bu ülkenin komünistleri olarak tarikatlar ve cemaatler dağıtılana kadar çocuklarımızı onların karanlık ve kirli ellerinden korumak için ne gerekiyorsa yapacağız. Tarikat ve cemaatlerle el sıkışanlarla asla helalleşmeyeceğiz. Hepsinden çocuklarımızın ve kadınların karartılan yaşamlarının hesabını soracağız.

İşbirlikçilerin kirli amaçları için değil, ülkemizin feryadını dindirmek için beraber yürüyelim istiyoruz. Cumhuriyetin tasfiyesine girişenlerin ‘Türkiye vizyonları’ için değil, memleketin can çekişmesine son vermek için yol arkadaşları arıyoruz! Çünkü bu pisliği ancak biz temizleyebiliriz, bu ülkenin komünistleri temizleyebilir.”

NE OLMUŞTU?

Eskişehir’de “Bizimgazete” satışı yapan TKP üyesi 5 genç “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiası ile dün akşam saatlerinde evlerinden polisler tarafından gözaltına alındı. TKP üyesi gençler gece Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğünde tutuldular. Sabah saatlerinde ifade için Savcılığa götürüldüler. Satışı yapılan gazete manşetinde “işte tarikatın suç ortakları” ifadesi ile birlikte “Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile Bakanı Derya Yanık, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer”in fotoğrafları bulunuyordu.