Aç bırakılarak öldüğü öne sürülen çocuğun halası ve amcası gözaltına alındı.

  “Yetersiz beslenme ve bakımsızlık” nedeniyle iki gün önce Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan 6 yaşındaki Nur Elif T. yaşamını yitirdi.

ANNE BABA CEZAEVİNDE, VELAYET BABAANNEDE

Yaşamını yitiren çocuğun babası Gökhan T. ile annesi Sibel T.’nin cezaevinde tutuklu bulunması sebebiyle, kendisinin ve kardeşlerinin velayetinin babaannelerinde olduğu öğrenildi.

İddiaya göre, velayetleri babaannede olan 3 çocuktan 6 yaşındaki Nur Elif’in şüpheli şekilde öldüğünü öğrenen bir akraba, durumdan şüphelenerek Eskişehir'e diğer çocukları görmeye gitti. Yüz ve kafa bölgelerinde darp izlerine rastlanılan 2 çocuk, yetersiz beslenmeden dolayı zayıf ve güçsüz halde bulundu.

‘AÇ BIRAKILMA SONUCU ÖLDÜ’ İDDİASI

Evin çatı katında, tuvalet ihtiyacını giderme imkanı olmadan günlerce aç bırakıldığı belirtilen çocuklardan 6 yaşındaki Nur Elif T.’nin burada şüpheli şekilde yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Çocukların yaşadığı eve giden Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin kötü koşullara sahip olduğunu tespit etti. Bunun üzerine ekipler, amca Sezer T. ve hala Deniz T.’yi gözaltına alarak emniyete götürdü. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından, “çocuğa kötü muamele” suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Yetersiz beslendikleri ve güçsüz düştükleri belirlenen diğer 2 çocuk ise Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından korumaya alındı.

‘MANDALİNA YERKEN ÖLDÜ’

Öte yandan, olayın ortaya çıkmasının ardından ortadan kaybolduğu öne sürülen babaanne Cihangül Kurumlu'nun, 6 yaşındaki çocuğun ölüm sebebine ilişkin “mandalina yerken öldü” ifadelerini kullandığı öğrenildi.