Kampanya  dolayısıyla sık sık sosyal medya hesaplarından güncel ihtiyaç listesi paylaşan belediye, deprem bölgesine gönderilecek yardımları ise Odunpazarı Belediyesi’nin 17 Halk Merkezi, Aşevi, Gökmeydanı Mahallesi’nde bulunan Ek Hizmet Binası, Halk Market ve Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezi’nde topladı. Bu merkezlerde toplanan yardımlar ise Yenikent Mahallesi’nde bulunan Mehmet Terzi Spor Salonu'na götürüldü. Burada ise belediye personeli ve gönüllülerden oluşan ekipler tarafından gruplandırılarak paketlendi. 

BAŞKAN KURT, ÇALIŞMALARI YERİNDE TAKİP ETTİ

Yardım kampanyası ile yakından ilgilenen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yardımları yerinde görmek ve kampanyaya destek veren Eskişehirliler'e teşekkür etmek için ihtiyaç malzemelerinin toplandığı merkezlere gitti. Odunpazarı Belediyesi Aşevi, Mehmet Terzi Spor Salonu ve Fen İşleri Şantiyesi’ni ziyaret eden Başkan Kurt, buradaki belediye personeli ve gönüllülere, 'kolay gelsin' dileklerini ileterek, gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti. Vatandaşların ulaştırdığı ve Odunpazarı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından sağlanan erzak, ihtiyaç malzemeleri ve ekipmandan oluşan yardım malzemesi, Odunpazarı Belediye Fen İşleri Şantiyesi ve Mehmet Terzi Spor Salonu'ndan TIR'lara yüklendi. Yardım malzemesi ve ekipman dolu 6 TIR, Diyarbakır, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi ve Hatay’ın Samandağ ilçesine doğru yola çıktı.

"ESKİŞEHİRLİ HEMŞEHRİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Kurt, “Bu felaket hepimizi derinden üzdü. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara da baş sağlığı diliyorum. Odunpazarı Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Hemşehrilerimizden gelen destekler ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzün hazırladığı destekler TIRlara yükleniyor. Bütün Türkiye’den olduğu gibi Eskişehir Odunpazarı’ndan da deprem bölgesine gönderiliyor. Bütün Eskişehirli hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

OBAK ANTAKYA’DA

Öte yandan, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki depremin hemen ardından çalışmalarına başlayan Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK), AFAD’ın koordinasyonunda Adana'ya gitmişti. Adana’dan Hatay’ın Antakya ilçesine giden OBAK, burada arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.