Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu, Bursa'da Bursaspor ile Amedspor arasında oynanan futbol maçında yaşananlarla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Spor anlayışının dışında olabilecek ne varsa hepsi yaşanmışken susanları, ırkçı / faşist saldırganlığa sahip çıkan sözde politikacıları sorguluyoruz! Faili meçhullerin sembolü olmuş “Yeşil” kod adlı caninin ve “Toros” marka otomobil posterlerinin tribünlerde pervasızca açılabilmesini dehşetle ve öfkeyle karşılıyoruz!" denildi. Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu’nun basın açıklamasında ayrıca şunlar ifade edildi:

5 Mart günü Bursa’da oynanan Bursaspor-Amedspor maçı öncesinde ve maç saatinde yaşanan ırkçı gösterilerin ve saldırıların sahiplerini; onlara göz yuman yetkilileri kınıyoruz, lanetliyoruz!

Maçtan bir gece önce Amedsporluların otelleri önünde ırkçı gösterilerde rol alanlar ve onlara o gece göz yumanlar bir gün sonra stadyumda gerçekleşen saldırılara zemin hazırlamıştır.

Maçtan önce yaşananlar ortadayken maç günü gerekli etkin tedbirlerin niye alınmadığını sorguluyoruz!

Spor anlayışının dışında olabilecek ne varsa hepsi yaşanmışken susanları, ırkçı / faşist saldırganlığa sahip çıkan sözde politikacıları sorguluyoruz!

Faili meçhullerin sembolü olmuş “Yeşil” kod adlı caninin ve “Toros” marka otomobil posterlerinin tribünlerde pervasızca açılabilmesini dehşetle ve öfkeyle karşılıyoruz!

Bursa’da yaşanan ırkçı/faşist saldırganlığın görünürdeki failleri belli. Onları azmettiren perde arkasındaki güçler de belli. Emin olun hepsini tanıyoruz.

Failleri azmettirenler toplumu ayrıştırmayı siyasi gelecekleri için gerekli görenlerdir. Depremden etkilenen yurttaşlarımızı, sıkıntılarını ve beklentilerini dile getirdi diye tehdit edenlerdir. Siyasi iktidarı ayakta tutmayı temel görev edinmiş paramiliter güçlerdir.

Amedsporlu oyunculara, yöneticilere ve taraftarlarına Eskişehir’den dayanışma ve kardeşlik duygularımızı gönderiyoruz.

Bizler dili, dini, inancı, etnik kimliği, cinsiyeti, toplumsal cinsiyet kimliği ne olursa olsun bu ülkede bir arada, barış ortamında, kardeşçe ve dayanışma içinde yaşayabileceğimizi düşünüyoruz!

Bir arada kardeşçe yaşamanın karşısında olan tüm ayrımcı, ırkçı, şoven anlayışları da mahkûm ediyoruz.

Biji Bıratiya Gelan

Yaşasın halkların kardeşliği!

Faşizme karşı omuz omuza!

ESKİŞEHİR EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU