Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu, bugün 18.00’de Hamam Yolu Caddesi Yediler Parkı girişinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili mahkeme kararı nedeniyle basın açıklaması yaptı. Platform adına basın açıklamasını Nurettin Aldemir okudu. Aldemir’in açıklaması şöyle:

ASLA İÇİMİZE SİNDİRMEYECEĞİMİZİ ESKİŞEHİR’DEN İLAN EDİYORUZ!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası ve siyaset yasağı haksız, hukuki dayanaktan yoksun siyasi bir karardır. Bunun anlamı İstanbul halkının seçim iradesini tanımamaktır. Kazanılmış seçim sonuçlarını, ülkenin en büyük kenti İstanbul’da ikinci defa yok saymaktır. Bunu kabul etmediğimizi, asla içimize sindirmeyeceğimizi Eskişehir’den ilan ediyoruz!

SEÇİM VE SANDIK GÜVENLİĞİ TEHDİT ALTINDADIR

Siyasal iktidar, muhalifler üzerindeki siyasi yasaklarda sınır tanımamaktadır. Daha önce HDP Eş Başkanlarına, milletvekillerine ve belediye başkanlarına uygulanan siyasi yasakları ve kayyum uygulamalarını unutmadık. Saldırıların bunlarla sınırlı olmadığı, birçok belediyeyi, muhalif parti ve sendikaları, bütün demokrasi ve halk güçlerini hedef aldığı açıktır. Hak hukuk tanımaz saldırıların, halkın gücüyle durdurulamadığı durumda yaygınlaşarak devam edeceği aşikârdır. HDP’nin kapatılma dosyasının Demokles’in Kılıcı gibi elde tutulduğu bilinmektedir. Seçim ve sandık güvenliği tehdit altındadır. Mahkeme kararı ile HDP’li belediyelerde başlatılan, halkın iradesini yok sayan antidemokratik “kayyum” uygulamaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kadar genişletilmiş bulunmaktadır.

Halkın yaşadığı ağır yaşam koşulları ve derinleşen yoksulluk nedeniyle güç kaybı yaşayan AKP iktidarı; baskılar, yasaklar, provokasyon ve gerilim politikası ile kendisine bir çıkış yolu aramaktadır. Ekmek, demokrasi ve özgürlük isteyen halk kesimlerinin, gençlerin ve kadınların en küçük hak arayışı şiddetle bastırılmaktadır. İBB üzerindeki ablukanın aynı döneme denk gelmesi tesadüf değildir.

ZAMAN DİRENİŞ ZAMANIDIR

Bu gidişat ancak halkın ve en geniş demokrasi güçlerinin ortak mücadelesiyle durdurulabilir. Tek adam yönetimi gönderilecekse; bu sadece seçimle değil, bugünden örgütlenecek birleşik mücadele ile mümkün olabilir. Tek adam yönetimi, AKP-MHP bloğu ve arkasındaki sermaye güçleri seçimi kaybetmemek için her şeyi göze almıştır. Öyleyse zaman direniş zamanıdır, mücadele zamanıdır, demokratik değerlere sahip çıkma zamanıdır! Bunun için tüm emek ve demokrasi güçlerini işbirliğine / güç birliğine çağırıyoruz! Bu ülkede halk iradesini tesis etmek için! Birlikte kazanmak için! Haydi mücadeleye!

Aldemir’in açıklaması sonrasında CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel ve Eskişehir’de bulunan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan’da gelişmeleri eleştiren; mücadele çağrısı yapan kısa açıklamalarda bulundular.

photo_5830155570605308848_y