Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu, Ulus Anıt Meydanı’nda Newroz dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform adına açıklamayı Sibel Gündüz Koca okudu. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle bu sene Newroz’un buruk kutlandığını belirten Koca, şunları söyledi:

“Yasımızı, öfkemizi Newroz ile bütünleştiriyoruz. Depremler sonucu binlerce insanımızı kaybettik. Yaralanan, depremden etkilenen yüz binlerce insanımız sokaklarda kaldı. Bu nedenle acımız ve öfkemiz çok büyük. Bu Newroz gününde halklarımıza bir kez daha başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz. Eskişehir’de bu sene görsel bir ateş yakmıyoruz; çünkü Newroz ateşi yüreklerimizde yanıyor. Yüreklerimizde yanan Newroz ateşini yaşamını yitiren yurttaşlarımız için harlıyoruz. Yaşadığımız depremlerde yıkımların büyük olması, ölümlerin katliama dönüşmesi düzenin tercihidir. Bu sonuca AKP-MHP iktidar bloğu ile vücut bulan bu zorba, faşist, gerici kapitalist düzenin hayata geçirdiği talancı – rantçı politikalar sebep olmuştur. Betonlaşmaya dayalı inşaat rejimi ve çıkarılan imar afları ile bu yılkımın suçlusu tereddütsüz iktidarın ta kendisidir.

Newroz yeni gündür, yeni yaşamdır. Tek adam rejimine, kapitalist rant düzenine karşı isyan ve mücadele günüdür. Bizler bu ülkede eşit, özgür, onurlu yurttaşlar olarak birlikte yaşamak istiyoruz. Haklarımızı ve özgürlüğümüzü kısıtlayan; bizleri soruşturmalar, cezaevleri, işkenceler, tecritler ve katliamlarla bastırmak isteyen sisteme karşı hep birlikte kararlılıkla direneceğiz. Bizler bu ülkenin onurlu yurttaşları olarak umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz; tek adam rejimine, faşizme ve kapitalist barbarlığa karşı özgürlüğün, eşitliğin ve kardeşliğin savaşını vereceğiz. Geleceğimizi kuşatmaya çalışan bu karanlığı dağıtacak ve aydınlık yarınları inşa edeceğiz. Günümüzün Dehakları karşısında hepimiz birer Kawa olacağız. Kardeşlik ruhu ve özgürlük bilinciyle tüm halkların ve emekçilerin Newroz’unu kutluyoruz.”